Symboler

Er man til gudstjeneste i Frelsens Hær, kan lokalerne have mange forskellige indretninger og udformninger, men der vil altid være nogle ting - symboler, som man ikke finder i andre kirker.

Frelsens Hærs flag

Den røde dug symboliserer Jesu Kristi blod. Den gule stjerne i midten symboliserer Helligåndens ild. Den blå kant symboliserer hjertets renhed. Frelsens Hærs motto "Blod og ild" henviser til Jesu blod og Helligåndens ild. Frelsens Hærs flag er med overalt, hvor Frelsens Hær er.

Flaget følger det enkelte medlem fra vugge til grav - er med ved alle Frelsens Hær ritualer. Flaget ligger f.eks. henover kisten, når et medlem begraves.
Frelsens Hærs bomærke - våbenet

● Korset repræsenterer Jesu kors.
● F'et står for frelse.
● Sværdene står for krigen mod ondskab.
● Kuglerne står for evangeliets sandhed.
● Den takkede cirkel er et tegn på retfærdighedens sol, som lyser i Helligåndens kraft.
● Kronen symboliserer opstandelsestroen - det evige liv.

Frelsens Hærs bodsbænk

Frelsens Hærs bodsbænk (på engelsk "the mercy seat", hvilket direkte oversat vil sige ‘nådestol') har en central plads i alle vore lokaler. "Bodsbænken" er Frelsens Hærs alter, hvor man under enhver gudstjeneste kan komme for at bede eller for at søge forbøn. Selv, når man ikke i bogstavelig forstand knæler der, er det en påmindelse om Guds tilstedeværelse. Det understreger, at når vi mødes på dette sted, er det ikke blot for at møde hinanden men også for at møde Gud.Videoer


Ferieoplevelser
BonBon-Land
Sted at bo
 

BIDRAG | MÅNEDSBLAD

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org