Hjælp socialt udsatte børnefamilier med at

FÅ EN GLAD

SOMMER!

Hjælp os med at hjælpe i Ukraine!

I Frelsens Hær arbejder vi i døgndrift for at hjælpe i Ukraine – men vi har brug for din hjælp. Støt nu via MobilePay på 625 969 eller udfyld formularen her.

Læs med

Vi udsender et nyhedsbrev fire gange årligt, med historier fra de 160.000 udsatte i Danmark, vi hvert år hjælper. Skriv dig op her:

Hjælp os med at hjælpe!

Hvert år hjælper Frelsens Hær 160.000 udsatte i Danmark. Vi hjælper alle uden at skelne til politisk, religiøs eller seksuel orientering. Se alle de områder vi støtter her: Her hjælper vi

FIND KORPS, BUTIK ELLER CONTAINER

Du finder Frelsens Hærs korps, butikker og containere i hele landet. 

Følg os på Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Landslejr med mange tilvalg, tro og skønne toner slutter i dag.🤸‍♀️👑🎼

Mens muligheden for at dyrke sine musikalske, kreative og sportslige evner har fyldt en del på Frelsens Hærs landslejr, har arrangørerne samtidig givet et tydeligt fingerpeg om ham, der giver de mange gudgivne evner og gør hver enkelt unik.

Med temaet ’Jesus er konge’ som en rød tråd gennem lejrens aktiviteter, andagter og sange er deltagerne således blevet mindet om, at de som Jesus-troende er ’kongebørn’ - og at troen som en personlig gave kan komme til udtryk på lige så mangfoldige måder som lejrens øvrige tilvalg.

Som en symbolsk souvenir får alle deltagere overrakt en krone, som sammen med den øvrige bagage, indtryk og gode lejrminder pakkes ned, inden turen senere i dag går hjemad efter en uges skønt fællesskab.

Vi ønsker god hjemtur med lidt øjebliksbilleder fra lejrlivet.

Landslejren har fra den 26. juni til den 1. juli samlet børn og unge fra hele landet i alderen 7 – 29 år på Skovbo Efterskole. Senere følger andre lejre for forskellige målgrupper, blandt andet familielejre for socialt sårbare familier i det sønderjyske, ligesom Frelsens Hær også flere steder i landet afholder lokale sommerlejre.

Det er muligt at støtte Frelsens Hærs feriehjælp, så endnu flere børn og voksne kan få en skøn ferieoplevelse. Det kan ske via linket her: stot.frelsenshaer.dk/feriehjaelp/
... See MoreSee Less

1 day ago

Frelsens Hærs første selvbetjenings-genbrugsbutik er i dag åbnet på Frederiksberg.

Fremover kan man købe genbrugstøj hos Frelsens Hær i flere af døgnets timer. I hvert fald, hvis man bor i nærheden af Frederiksberg. Her lancerede Frelsens Hær på Gl. kongevej 85 i dag sin første ubemandede genbrugsbutik i Danmark.

Med det nye koncept kan man ved teknologiens hjælp handle i sit eget tempo og et selvvalgt tidsrum når som helst mellem klokken 8.00 og 20.00.

- Med den fleksible butiksform bliver det muligt at smutte forbi genbrugsbutikken og blive klædt på til enhver anledning, både efter lukketid eller tidligt om morgenen, før vi normalt ville åbne, forklarer genbrugschef i Frelsens Hær, Gert Pedersen.

Sammen med de medarbejdere, som har haft travlt med at få butikken gjort klar, rullede han i dag den røde løber ud for de første selvbetjeningskunder, mens Frelsens Hærs territorialleder, oberstløjtnant Jan Risan klippede snoren og officielt erklærede stedet for åbnet.

Gert Pedersen oplyser, at der vil være adgang til den ubemandede genbrugsbutik alle ugens dage, hvilket sker ubesværet ved hjælp af NemID eller MitID og en QR-kode.

- Det er meget enkelt. Man tjekker ind med sit NemID eller MitID og scanner en QR-kode, hvorefter døren til butikken kan åbnes. For at undgå tyveri er butikken videoovervåget, men optagelserne slettes automatisk efter 30 dage. Betalingen sker ligesom i et supermarked ved, at man indscanner sine varer med en stregkode og betaler med kreditkort eller MobilePay.

Genbrugschefen er overbevist om, at genbrugskunderne er parate til at tage teknologien til sig, og at den fleksible handleform vil tiltale mange. Samtidig oplyser han, at der fortsat være tidspunkter, hvor man kan møde personale i butikken, blandt andet for at forsyne bøjlestænger og hylder med friske genbrugsvarer.
... See MoreSee Less

2 weeks ago

Comment on Facebook

Vi tager gerne mod både ris og ros. Samtidig vil vi dog understrege, at der fortsat er rig mulighed for personlig betjening i alle Frelsens Hærs øvrige genbrugsbutikker. Når vi griber de nye teknologiske muligheder, hænger det i øvrigt sammen med, at vi generelt mangler frivillige i vore butikker. 👉 Læs gerne om muligheden for at blive frivillig her: www.frelsenshaer.dk/bliv-frivillig/

Syg tendens. Forfærdelig tanke at skulle bruge MitID for at handle. Jeg håber at folk boykotter butikken, inden det spreder sig til andre butikker, så detailhandlen kan se at vi ønsker rigtige butikker med mennesker ansat.

Sygt og en modbydelig tendens. I Føtex og Bilka er der allerede affolkning af personale. Frelsens hær burde ikke støtte denne dehumanisering . Mennesker har brug for kontakt , smil og samtale.

Ja så håber vi det er ærlige mennesker som kommer. Bare i de bemandede ( og meget billige )butikker bliver der stjålet med arme og ben. Håber det er pessimisten i mig som taler 🤔.

Det bliver spændende at høre hvordan det kommer til at køre Også en besparelse på de lønnede personale ❤️💕

Og ingen kan købe noget før de har Mitid 🤮 flere af disse butikker er på vej hvis folk tillader 🇨🇳🙊🙉🙈. Nej. Jeg kigger selvfølgelig ikke forbi kontrolbutikken, brug hellere kontanter

Hellere ubemandet butik end at føle sig ubehageligt til mode, fordi de frivillige overbeglor én og holder unødvendigt meget øje.

Super godt initiativ.

Super flot. 💐💐💐💐💐🌺

Fantastisk visionært! Glæder mig til at komme forbi og prøve konceptet.

Fedt med en butik der altid har åben.

Nanna Ringgaard

View more comments

Frelsens Hær i Østeuropa yder hjælp under vanskelige vilkår.

I de knapt fire måneder, der er gået siden den russiske invasion i Ukraine, har Frelsens Hærs østeuropæiske territorium løbende måttet omstille sig for at møde behovet for hjælp til nødstedte. Den største udfordring er især fortsat at kunne sikre flygtninge mad, hygiejneartikler, basale fornødenheder og tag over hovedet.

The Salvation Army Eastern Europe Territory består af fem lande, Ukraine, Moldova, Georgien, Rumænien og Bulgarien, hvor især arbejdet i Ukraine udføres under meget vanskelige vilkår.

I en rapport fra juni oplyses det, at kun syv af Frelsens Hærs ni korpsafdelinger i Ukraine er i stand til at opretholde sit virke. Med støtte fra den internationale Frelsens Hær sendes der løbende nødhjælp ind i landet, hvilket især foregår via Frelsens Hær i Polen. En udfordring er yderligere at få hjælpen distribueret videre i det krigsramte land.

Fælles for Moldova, Georgien, Rumænien og Bulgarien er, at antallet af flygtninge fortsat er meget stort, og i takt med at sommerferien nærmer sig, er det blevet påtrængende at finde nye indkvarteringsmuligheder til en del af dem. Flere af de hoteller, som hidtil har givet dem husly, ønsker nemlig i stedet at kunne tage imod betalende turister i feriesæsonen.

Rapporten fra Frelsens Hærs østeuropæiske territorium udkom i begyndelsen af juni og giver et øjebliksbillede af såvel omstændighederne som Frelsens Hærs indsats. Læs mere om den aktuelle situation på adressen www.fhportal.dk/2022/06/20/frelsens-haers-i-oesteuropa-yder-hjaelp-under-svaere-vilkaar/

Læs gerne mere om Frelsens Hærs østeuropæiske territorium via adressen salvationarmyeet.org/

Husk også at støtte Frelsens Hær katastrofehjælp via adressen stot.frelsenshaer.dk/ukraine/
... See MoreSee Less

2 weeks ago

Comment on Facebook

Godt vi har Frelsens hær ,Hjælper rigtig mange ❤️💕❤️

Frelsens Hær er på Folkemødet og står sammen med kirker og kirkelige organisationer i teltet ’Himmel & jord’. Her kredser ordene om alt fra etik over politik til musik, og præster, politikere og publikum debatterer i en livlig treenighed.

Deltagere fra Frelsens Hær griber både mikrofonen i teltet og anledningen til samtale rundt om på den tætbefolkede havneplads. Fredag deltog distriktschef for Frelsens Hær, major Hanne Wahl i en vigtig debat om et skjult samfundsproblem, nemlig ensomhed. Debatten var arrangeret af Samvirkende Menighedsplejer og satte regeringens arbejde med en ensomhedsstrategi under lup.

Foruden teltet er Frelsens Hær også repræsenteret, når der søndag bydes på fælleskirkelig jazzgudstjeneste i Allinge Kirke. Her medvirker sammen med et udsnit af præster fra dansk kirkeliv, også leder af Frelsens Hær i Rønne, major Eva Welander.

Gudstjenesten sætter fokus på håb og handling i klima- og miljøkrisen og har miljøminister Lea Wermelin som prædikant.

Ønsker man at overvære gudstjenesten, men ikke har mulighed for at tage til Bornholm, er det så heldigt, at gudstjenesten transmitteres direkte på DR P1 klokken 10.00.

I mellemtiden kan man her nyde lidt stemningsbilleder.
... See MoreSee Less

2 weeks ago

Comment on Facebook

Godt, at der kommer endnu mere fokus på ensomhed. Frem i lyset med problematikken. Ensomhed kan dræbe liv.

Frelsens Hær glæder sig over, at kontanthjælpsloftet afskaffes og at der sker et løft i hjælpen til børn i familier på kontanthjælp.

”I Frelsens Hær har vi altid været kritiske overfor kontanthjælpsloftet, fordi det skabte uværdige og kritiske vilkår for folk, der ofte har andre udfordringer end blot manglende beskæftigelse. Det var en lovgivningsbestemt fattigdom, som specielt gik ud over børnene i de udsatte familier. Det er derfor en glædens dag, at det ser ud til at kontanthjælpsloftet fjernes.
Vi glæder os samtidig over, at der med dagens aftale er et fokus på at løfte flere børn ud af fattigdom og at det midlertidige børnetillæg gøres permanent.
Dagens aftale er et skridt i den rigtige retning for at skabe værdige forhold for udsatte familier i Danmark” siger informations- og forvaltningschef i Frelsens Hær Lars Lydholm
... See MoreSee Less

3 weeks ago

Comment on Facebook

Ja bare vent til i har pensionister siddende der ikke har til dagen

fint og godt for stort og småt, nogen siger jo, at tiden lige nu er fuld af kærlighed og omsorg, det er så smukt, hvis det holder fremover, det håber jeg og I er de eneste, vi støtter her i huset, fordi vi tror, at I er ærlige. Det er jo en sjælden vare Pt, så tak for jer. KH .

Tak !!! At det skrives ind at mennesker nu efter 2 år på kontanthjælp skal vurderes ift at få førtidspension ❤️❤️❤️

Glædeligt nyt 🙏🙏❤️❤️

Undskyld har Frelsens Hær helt forstået det nye udspil ? Modtagere af kth kan fremover sendes ud i 37 timers arbejdsuge uden kompensation ! Dvs de kommer til at arbejde for omkring 75kr i timen !

Blev til ??

Ja fra 2024 har jeg læste 🤦‍♀️ fik mim førtidspension i år efter mange års kamp med systemet

Så fattigdom er 15.570 før skat. ufaglært i butik er 19.760,00 jojo

NEJ DET ER DET IKKE DET BLIR VÆRRE : Kontanthjælpsloftet afskaffes og erstattes af en trappemodel, der fortsat lægger et loft over beløbet, som folk på kontanthjælp kan modtage i ydelse. Og så videreføres det midlertidige børnetilskud som et permanent børnetillæg målrettet udsatte børnefamilier. Indkomsttrappen består af forskellige niveauer i form af maksimale beløb for, hvad borgere i kontanthjælpssystemet kan modtage i boligstøtte og særlig støtte oven i deres kontanthjælpsydelse. meeen dårligt for dem som er psykisk syge. de blir tabt her da de kommer over på noget mere skørt betalingssystem og det er meget ringere som det er nu hvor mange enlige med og u børn kan leve af DET

View more comments

I denne uges #TagMigTilbageTorsdag drager vi til 1920, hvor den første ferielejr for udsatte børn blev afholdt på Baggersmindelejren den 3. august. 

Barakkerne, der ligger lidt uden for Store Magleby på Amager, blev købt af Krigsministeriet året forinden, og siden omdannet til ferielejr for de mindste.

Siden har mange tusinde børn og forældre holdt ferie på stedet.

Også i år afholder Frelsens Hær ferielejre - og vi har behov for din hjælp for at kunne sende familierne afsted.

Besøg www.feriehjaelp.dk og giv et bidrag - tak 🙏

I denne uges #TagMigTilbageTorsdag drager vi til 1920, hvor den første ferielejr for udsatte børn blev afholdt på Baggersmindelejren den 3. august.

Barakkerne, der ligger lidt uden for Store Magleby på Amager, blev købt af Krigsministeriet året forinden, og siden omdannet til ferielejr for de mindste.

Siden har mange tusinde børn og forældre holdt ferie på stedet.

Også i år afholder Frelsens Hær ferielejre - og vi har behov for din hjælp for at kunne sende familierne afsted.

Besøg www.feriehjaelp.dk og giv et bidrag - tak 🙏
... See MoreSee Less

3 weeks ago
Hvorfor fejrer vi pinse?

Fordi på denne dag - 50 dage efter Jesus var opstanden, og 10 dage efter han var faret til himmels, kom Helligånden over disciplene. 

Ifølge Apostlenes Gerninger kapitel 2 gav Helligånden disciplene evnen til at tale alverdens sprog, så de kunne fortælle vidt og bredt om Jesus liv og budskaber.

Dagen i dag kaldes derfor også kirkens fødselsdag.

I morgen ser vi nærmere på, hvad Helligånden er for en størrelse 🕊

Hvorfor fejrer vi pinse?

Fordi på denne dag - 50 dage efter Jesus var opstanden, og 10 dage efter han var faret til himmels, kom Helligånden over disciplene.

Ifølge Apostlenes Gerninger kapitel 2 gav Helligånden disciplene evnen til at tale alverdens sprog, så de kunne fortælle vidt og bredt om Jesus liv og budskaber.

Dagen i dag kaldes derfor også kirkens fødselsdag.

I morgen ser vi nærmere på, hvad Helligånden er for en størrelse 🕊
... See MoreSee Less

4 weeks ago
Rigtig glædelig fars dag 😍

Er der en far i dit liv, der fortjener en særlig hilsen i dag? 

Fortæl os hvorfor i kommentarfeltet herunder og deltag dermed i konkurrencen om et gavekort på 300 kroner til CEWE - fotoservice. 

Det gavekort kan jo så bruges til et kæmpe billede af dig til fars væg 😉

Rigtig glædelig fars dag 😍

Er der en far i dit liv, der fortjener en særlig hilsen i dag?

Fortæl os hvorfor i kommentarfeltet herunder og deltag dermed i konkurrencen om et gavekort på 300 kroner til CEWE - fotoservice.

Det gavekort kan jo så bruges til et kæmpe billede af dig til fars væg 😉
... See MoreSee Less

4 weeks ago
En dag med hele tre anledninger til fest!

Vi begynder med Grundlovsdag, som vi fejrer, da det var dagen, hvor Frederik den Syvende (der eftersigende blev kaldt Frits, af sin mor) underskrev den første danske Grundlov i 1849.

Og hvad er det nu, vi ellers fejrer i dag?

En dag med hele tre anledninger til fest!

Vi begynder med Grundlovsdag, som vi fejrer, da det var dagen, hvor Frederik den Syvende (der eftersigende blev kaldt Frits, af sin mor) underskrev den første danske Grundlov i 1849.

Og hvad er det nu, vi ellers fejrer i dag?
... See MoreSee Less

4 weeks ago

Comment on Facebook

Grundlovsdag Pinsedag Fars dag

Gør en forskel: bliv frivillig!

Som frivillig hos Frelsens Hær bliver du en del af et team af glade og fagligt dygtige mennesker, der alle brænder for at hjælpe andre.