Gør en forskel:

bliv frivilllig!

Har du lyst og overskud til at hjælpe andre? Bliv en del af vores fantastiske team af Frivillige!

Skriv dig op, så tager vi en snak om, hvad vi kan tilbyde hinanden.

Giv en hjælpende hånd til Danmarks udsatte.

I Frelsens Hær hjælper vi mennesker, der er ramt af hjemløshed, sårbare børn og familier, ensomme ældre og mennekser på samfundets skyggeside.

Som Frivillig hjælper du os med at hjælpe op mod 160.000 mennesker om året, i Danmark. 

Hvad kan jeg hjælpe med?

Vi gør en dyd ud af at finde de opgaver, der passer til dig. Måske skal du hjælpe til i genbrugsbutikken, på værestedet, i familiearbejdet, på en lejrtur, med juridisk rådgivning, eller noget helt andet.

Hvor i landet er I?

Frelsens Hær har lokale afdelinger (korps) og genbrugsbutikker over hele landet. På vores kort kan du finde et korps eller en butik i nærheden af dig.

Hvordan bliver jeg frivillig?

Du udfylder vores formular, herefter kontakter vi dig for at tage en uforpligtende snak om det videre forløb. Er du i tvivl, om du magter et frivilligt arbejde, er du også velkommen til at kontakte os via formularen.

Få svar på flere spørgsmål om arbejdet som frivillig i Frelsens hær her:

Alle over 15 år kan arbejde som frivillig. Vi kræver at se en børneattest, hvis du skal arbejde med børn og unge under 18 år.

Der kan desuden være regler, du skal være opmærksom på i hvis du er på offentlige ydelser og ønsker at arbejde frivilligt. Det kan du læse mere om hos Center for Frivilligt Socialt Arbejde. Modtager du SU, må du gerne arbejde frivilligt.

Som frivillig underskriver du en Frivilligaftale, hvori jobbeskrivelse, timeantal, nærmeste leder og øvrige vilkår fremgår. En vigtig del af aftalen er, at man som frivillig i Frelsens Hær er underlagt tavshedspligt. Opsigelse sker med en måneds varsel.

Det er op til dig og lederen af dit frivillige job. Nogle steder indgår du i en fast vagtplan, andre steder er der tale om en mere løs tilknytning. Timeantallet kan tilpasses dit behov. Kontakt os nu for at se, om vi kan finde en løsning, der fungerer for dig.

Ja. Frivilligbeviset udfyldes af den daglige leder eller ansvarlige medarbejder, som underskriver beviset for at bekræfte, at beviset giver et dækkende billeder af de kompetencer, du har brugt og udviklet gennem dit frivillige arbejde.

Nej. Som frivillig forventer vi, at du arbejder ud fra Frelsens Hærs kristne værdigrundlag om, at alle mennesker har uendelig værdi og bør mødes med værdighed og respekt.

Vi forventer, at man vil være loyal mod de kristne
grundværdier og målsætninger, der kendetegner Frelsens Hær.

Derudover forventer vi, at man er indstillet på at fremme en positiv stemning og at indgå i et positivt samarbejde med andre frivillige såvel som ansatte.

Frivillige i Frelsens Hær er omfattet af følgende forsikringer:

Erhvervsansvarsforsikring der betyder, at hvis en frivillig i tjenstlig sammenhæng kommer til
at forvolde tredjepart skade, så dækker denne forsikring.

Arbejdsskadeforsikring, der betyder at frivillige er dækket for arbejdsskader på lige fod med
ansatte.

Ulykkesforsikring der betyder, at frivillige er dækket for ulykker i tjenesten på lige fod med
ansatte.

Har du flere spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os via kontaktformularen. Du kan også downloade vores Frivilligpolitik.

”Det giver mig en glad energi at kunne gøre noget for andre. Fra samme dag jeg begyndte, blev jeg bidt af det arbejde, Frelsens Hær udfører. Jeg har tidligere været frivillig i andre sammenhænge, blandt andet som besøgsven, samarit og spejderleder, men her følte jeg mig straks hjemme .

Kristine Rasmussen, 30 år, Vejle

KLAR TIL EN SNAK?

Er du klar til en uforpligtende snak om arbejdet som frivillig hos os? Udfyld formularen og send den til os, så kontakter vi dig og aftaler en snak enten per telefon eller i en af vores lokale afdelinger.