Børnedag i Valby gav familier sommerminder

50 børn og forældre var i maj samlet i gårdhaven bag Frelsens Hær i Valby med det enkelte formål at have det sjovt og nyde hinandens selskab. Det er nemlig ikke altid lige til ”bare” at have det sjovt sammen som familie, når mor og far er presset økonomisk eller socialt.

Af Regitze Bryld

– Er du sikker?

Moren kigger en ekstra gang på sin datter, der har stukket hovedet gennem hullet, klar til leg.

– Ja!

Datteren nikker og lukker øjnene. Det er klogt. Sekundet efter lander en våd svamp i ansigtet på hende, og resulterer i et grineflip fra dem begge.

– Nu er det din tur mor!

De to udgør én af de familier, der denne lune majdag har taget turen til Frelsens Hærs lokale afdeling i Valby. Her er de inviteret til Børnedag med hoppeborg, ansigtsmaling, neglesalon og diverse boder – blandt andet flødebollekast, tombola og boden med de våde svampe. Det hele er gratis.

”Vi har inviteret familier, der har modtaget julehjælp sidste år, til at deltage i dag. Vi ved, at de er økonomisk og måske socialt pressede – ikke kun op til jul, men hele året. Derfor ville vi gerne give dem denne mulighed for at hygge sig, uden at de voksne skal bekymre sig om pengepungen.”

Maria Mader er ungdomssekretær for Østdanmark i Frelsens Hærs børne og ungdomsafdeling – FHB&U. En del af hendes arbejde er at udvikle og tilbyde aktiviteter for børn og unge i Frelsens Hærs lokale afdelinger øst for Storebælt.

”Dagen i dag er også en mulighed for at de børn og unge, der har mødt hinanden på en af vores andre udflugter eller lejre, kan se hinanden igen. Det er med til at knytte venskaber på trods af geografisk afstand,” siger hun.

Planen ser ud til at virke. Overalt høres glade børnestemmer og jubelråb, når en våd svamp rammer plet, eller en flødebolle gribes i luften.

Gerda fra København deltager med sin yngste søn. Som enlig mor, nyder hun at kunne tale med de andre forældre, mens sønnen morer sig.

”Det er enormt dejligt at være med i dag. Min søn er autist, og kræver måske mere forståelse fra omverdenen. Men her er der ingen, der ser skævt til os, og det er enormt rart. Alle familierne her, har deres at kæmpe med,” siger hun.

Gerda er på førtidspension. Hendes økonomi lader derfor sjældent plads til en ferie eller en tur i Tivoli.

”Jeg sparer alle de steder, jeg kan. Alligevel er det svært at få pengene til at række. Særligt når det er jul og ferietid. Derfor håber jeg på at kunne komme med på en af Frelsens Hærs udflugter eller ferielejre i år. Hvis vi ikke er blandt de heldige, har vi denne dag at se tilbage på. Det er også dejligt.”

Julehjælp kan udløse tilbud om Feriehjælp

Frelsens Hærs Feriehjælp bliver tilbudt blandt de familier, der modtog Julehjælp året før. Det er dog desværre langt fra alle, der får tilbuddet. I 2023 uddelte Frelsens Hær Julehjælp til knapt 11.700 modtagere. Langt størstedelen var familier.

”Jeg ville ønske, vi kunne tilbyde alle familierne en udflugt og en ferielejr, fordi jeg ved, hvor meget det betyder for børn og unge at få den slags oplevelser. Det kan vi desværre ikke. Men jeg er alligevel stolt over, at det igen i år vil lykkedes os at give over 3000 forældre og børn en oplevelse, som størstedelen ellers ikke ville have haft råd til som familie.”

I Valby er programmet rykket indendørs, hvor musikeren Pasta Party spiller op til dans. Hver sang har tilhørende koreografi, og snart er hele salen på benene og forsøger at følge med i sang og dans. Latteren runger, glade ansigter lyser op og kun enkelte teenageøjne bliver vendt mod himlen, når mor og far vrikker lidt for meget med.

En glad dag som familie er sat i mindebanken.

Støt vores indsamling til Feriehjælp:

Tilmeld nyhedsbrev

Alle beløb tæller. Tusind tak for din støtte.

Har du lyst og overskud til at hjælpe andre? Bliv en del af vores fantastiske team.