Efter nedlukning: Velliv Foreningen donerer 200.000 til udsatte

Nedlukningen af Frelsens Hærs genbrugsbutikker kostede organisationen 4.7 millioner kroner i tabt omsætning. Penge der skulle være gået til Frelsens Hærs sociale arbejde. Ny donation kommer de udsatte til gavn.

Gennem flere måneder måtte Frelsens Hærs genbrugsbutikker, som alle andre detailbutikker, holde lukket i 2020 og 2021. Det kostede på bundlinjen, hvor overskuddet fra netop genbrugsbutikkerne går til at finansiere det sociale arbejde hos Frelsens Hær, landet over.

“Vi har mistet omkring 4.7 millioner kroner i tabt omsætning under nedlukningerne, derfor sætter vi stor pris på denne ekstra donation fra Velliv Foreningen,” siger Lars Lydholm, Informationschef hos Frelsens Hær.

Donationen til Frelsens Hær er del af en større donation på fire millioner kroner fra foreningen, der støtter almennyttige aktiviteter, der fremmer mental sundhed i Danmark.

“Vi er meget glade for at kunne give en håndsrækning til de her organisationer, der gennem væresteder og varmestuer når de ud til tusindvis af de mest sårbare og udsatte i landet. Forhåbentlig kan pengene være med til, at deres aktiviteter og tilbud igen kan komme udsatte og ensomme til gavn efter en periode i coronapandemiens dvale,” siger Velliv Foreningens formand Peter Gæmelke.

Læs mere om Frelsens Hærs væresteder.

Væresteder og netværkscafe

Pengene fra Velliv Foreningen går til Frelsens Hærs væresteder og særlige projekter på Christianshavn og Nørrebro og i Sønderborg.

“Under corona-krisen er Danmarks udsatte blevet mere udsatte – og mere ensomme. Derfor er vi glade for at kunne styrke vores indsatser omkring blandt andet værested, voksencafe og gældsrådgivning med pengene her. Det er altafgørende at have et sted at henvende sig, hvor man føler sig tryg, når man har brug for hjælp. De steder har vi hos Frelsens Hær,” siger Lars Lydholm, Informationschef i Frelsens Hær.

 

Læs mere om gældsrådgivningen.

Læs mere om Velliv Foreningen.

Tilmeld nyhedsbrev

Alle beløb tæller. Tusind tak for din støtte.

Har du lyst og overskud til at hjælpe andre? Bliv en del af vores fantastiske team.