Faddere giver fattige børn en fremtid

Fadderskab 3

Millioner af børn rundt om i verden lever i fattigdom og lider store afsavn. Gennem Frelsens Hærs fadderskabsprogram kan du bidrage til at ændre på dette.

Af Pavla Lydholm, fundraising- og marketingchef samt leder for international udvikling

‘Lad de små børn komme til mig’ – sådan sagde Jesus ifølge evangelierne i Det nye Testamente. Med den opfordring udfordrede han de mennesker i datidens samfund, der misbilligede børn og afviste at give dem plads i de voksnes verden. Han forstod, at børnene ikke blot er modtagere af omsorg og støtte, men at de også er aktive bidragydere til vores fælles fremtid.

Den tilgang til børn er også den grundsætning, jeg husker bedst fra mit psykologistudie for mange år siden. Jeg læste til psykolog med speciale i børnepsykologi og lærte her, at en investering i børn ikke alene er en moralsk pligt, men i lige så høj grad en strategisk beslutning med dybe og varige fordele for samfundet.

For børn repræsenterer fremtiden, og ved at give dem nærende omgivelser og et omsorgsfuldt miljø, kvalitetsuddannelser og adgang til vigtige ressourcer, fremelsker vi samtidig en generation, der er rustet til at takle morgendagens udfordringer.

Og vi ved allerede med sikkerhed, at vores børn vil stå overfor mange udfordringer, de skal løse i den fremtid, som vores generation efterlader.

Fadderskab 2
Et fyrtårn af håb for børn

Vi lever i en verden med store økonomiske forskelle og begrænset adgang til væsentlige ressourcer. I Danmark kan vi være taknemmelige for at være født, eller bo, i et af verdens rigeste lande, men så heldige er langt fra alle.

Millioner af børn lever i fattigdom og lider store afsavn, fordi de ikke har adgang til det, de har behov for. Derfor har Frelsens Hær siden grundlæggelsen i 1865 gjort en stærk indsats for børn og unge.

Både på lokalt plan og med et globalt fadderskabsprogram, har Frelsens Hær været et fyrtårn af håb – der har tændt en gnist af håb hos mange børn.

Oprindeligt fokuserede fadderskabsprogrammet primært på at opfylde basale behov som mad, tag over hovedet og tøj på kroppen. Men gennem årene har programmet også taget fat på andre af de forskellige udfordringer, mennesker i fattige dele af verden kæmper med.

I dag driver Frelsens Hær således mere end 3.500 skoler, hjem og fritidsordninger, hvor over 50.000 børn hver dag finder den kærlighed og støtte, de så desperat har behov for.

Danske faddere støtter børn i syv lande

Danmark spiller en vigtig rolle i Frelsens Hærs internationale fadderskabsprogram. Igennem en årrække, har dedikerede faddere støttet børn i syv lande:

 • Bangladesh
 • Bolivia
 • Indien
 • Myanmar
 • Pakistan
 • Sri Lanka
 • Tanzania

I disse lande er støtten gået til udsatte børn i 19 institutioner – hovedsageligt skoler og børnehjem – hvilket har haft afgørende betydning for børnenes opvækst og fremtid.

Kontinuerlig støtte

At hjælpe børn og unge til en lysere fremtid, kræver en langsigtet og holistisk indsats. Som fadder er man derfor med til at:

 • Sikre en sund børneudvikling, der omfatter nærende måltider og berigende sociale aktiviteter.
 • Give børnene beskyttelse ved at lade dem vokse op i et trygt og sikkert miljø, både fysisk og psykisk.
 • Danne og uddanne børnene, både socialt og fagligt. 

Alt det giver tilsammen de bedste forudsætninger for, at børnene kan skabe sig et vellykket og meningsfuldt liv, både for sig selv og deres land.

Fadderskabsprogrammet lægger stor vægt på samfundsudvikling i håb om at kunne skabe en bæredygtig forandring, der gavner både det sponsorerede barn og det samfund, det vokser op i. Man spiller, som fadder, således en afgørende rolle i at forandre verden, både på kort og længere sigt.

Ni drenge smiler og laver fagter til fotografen.
Forhåbning om en lysere fremtid

På en rejse til Bangladesh, blev jeg inviteret til at besøge en ungdomsklub, der er et tilbud til børn mellem 11 og 15 år.

Her mødte jeg unge piger, der var meget bevidste om deres rettigheder, fx når det kom til at sige nej til at blive gift væk i en alt for ung alder.

Det var opløftende at høre dem dele deres glæde ved at kunne gå i skole, ligesom de gav udtryk for, at de kunne tale mere åbent med deres forældre om deres følelser og forventninger. En oplevelse, hvor jeg kunne fornemme deres forhåbning om en lysere fremtid.

Bidrag til en lys fremtid for verdens børn

Antallet af faddere i Danmark er ikke stort, men deres bidrag har ikke desto mindre haft en direkte og håndgribelig, positiv indvirkning på børnenes tilværelser.

Derfor er det mit inderlige håb at inspirere mange flere til at støtte op om fadderskabsprogrammet i Frelsens Hær.

 • For kun 150 kroner om måneden hjælper du børn i Bangladesh, Bolivia, Indien, Myanmar, Pakistan, Sri Lanka og Tanzania til en bedre fremtid.
 • Frelsens Hær vægter gruppefadderskaber. Som fadder støtter man således ikke blot ét barn, men alle børnene i vores 19 projekter. Det sikrer en stabil og ligelig støtte til alle, og betyder at donationerne bliver brugt bedst muligt.
 • Faddere modtager et nyhedsbrev med information om børnene, arbejdet, og om hvordan pengene bliver brugt.
 • Få mere info om arbejdet og støttemuligheder på www.frelsenshaer.dk/fadderskab

Tilmeld nyhedsbrev

Alle beløb tæller. Tusind tak for din støtte.

Har du lyst og overskud til at hjælpe andre? Bliv en del af vores fantastiske team.