Frelsens Hær i ‘Templet’ vil ensomheden til livs

En gruppe af ældre mennekser sidder om runde borde og drikker kaffe

På Frederiksberg Allé 9 ligger Frelsens Hærs hovedkvarter i en stor, hvid bygning. Mens administrationen indtager de øvre etager, har den lokale menighed, Templet, til huse i stueetagen. Her afholdes flere ugentlige aktiviteter, der er åbent for alle. Blandt andet om torsdagen, hvor ”folk med god tid” inviteres til fællesskab.

Af Regitze Bryld

Indrømmet. Caféen i Templet kan være lidt svær at finde. Turen går fra gaden, gennem glasdøren under det halvrunde vindue, hen ad gangen, rundt om hjørnet og ned at et par trin, så er man fremme. Men der er hjælp på vej. 

”Vi har bestilt nogle store flag, vi vil sætte ud foran bygningen, hver torsdag. Så håber vi, at flere folk får øje på os, og ved at de er meget velkomne indenfor.”

Preben Kristensen er er en af de frivillige kræfter, bag caféen. Han har været leder i flere lokalafdelinger i Frelsens Hær, blandt andet i Nyborg, Rønne og på Nørrebro. I dag er han pensioneret, men stadig passioneret for at skabe nye fællesskaber.

”Vi vil ensomheden til livs. Der sidder alt for mange rundt omkring, der føler sig lidt alene. Måske har de ikke et netværk, eller måske har deres familie og venner, ikke så god tid til at komme på besøg. Derfor vil vi gerne inviterer mange flere ind i vores hyggelige fællesskab.”

Et aktivt fællesskab for alle

Hver torsdag åbnes dørerne til caféen klokken 10, hvor de første medlemmer kommer dryppende. Omkring klokken 10:30 er der afgang til en planlagt udflugt. Denne torsdag går turen til Holmens Kirke. Nogle tager med på tur, mens andre bliver i caféen og sysler med noget andet.

Der er indkøbt brætspil til fri afbenyttelse, og der er altid varm kaffe på kanden, samt god plads til at udfolde snakke- og strikketøjet.

Fællesskabet består, næsten udelukkende, af kvinder og mænd i pensionsalderen. Der er dog ingen aldersgrænse, ligesom man er velkommen, uanset hvilken religiøs tilknytning man har.

”Frelsens Hær er en kristen kirke, men vores fællesskab er for alle. Vi respekterer alle trosretninger, og også mennesker der ikke tror. Den sag blander vi os ikke i.”

Kirkebesøg på menuen

Ind til videre har gruppen besøgt mere end 40 kirker i København og på Frederiksberg, foruden en dagstur til Roskilde Domkirke.

Udflugterne er anført af Kurt Hansen, der som tidligere taxachauffør er godt kendt i hovedstaden. Dertil kommer en sund omgang nysgerrighed.

”Når vi skal besøge et nyt sted, kan jeg ikke lade være med at læse om det forinden. Vores besøg får mig ofte til at blive endnu mere nysgerrig. På den måde har jeg efterhånden fået en hel del viden om de fleste kirker i byen.”

Dagens udflugt til Holmens Kirke vendes, da alle alle er samlet igen til frokost i Templets café, klokken 12. Det er dog synet af den nyligt udbrændte børsbygning, der tales mest om. Minder fra barndommens besøg på Børsen deles, mens andre vender verdenssituationen. Der er plads til det hele.

Frokosten rundes af med kaffe og kage, mens Preben Kristensen akkompagnerer fællessangen på klaveret, før alle går hver til sit klokken 14.

Caféen i Templet er åbent hver torsdag fra 10-14. Alle er velkomne til at deltage, helt uforpligtende. Ønsker man at blive del af fællesskabet, kræver det et medlemskab á 50 kroner pr. måned. Frokosten er inkluderet.

Tilmeld nyhedsbrev

Alle beløb tæller. Tusind tak for din støtte.

Har du lyst og overskud til at hjælpe andre? Bliv en del af vores fantastiske team.