Frelsens Hærs julehjælp sætter flere rekorder

Frelsens Hærs julehjælp sætter flere rekorder – og alle godkendte ansøgere får julehjælp.  

Frelsens Hær uddeler i disse dage julehjælp ud til knap 11.700 familier over hele landet. Det højeste antal nogensinde og flere, end man for få uger siden havde turdet håbe på. Selvom ikke alle penge er inde endnu, satser organisationen på danskernes fortsatte gavmildhed i december.

Ved julemånedens start havde 20.498 familier søgt om julehjælp hos Frelsens Hær. Et rekordhøjt antal, der også betyder, at der sættes ny rekord i antallet af modtagere. 11.691 familier får således julehjælp i år, hvilket er det højeste antal nogensinde. Til sammenligning modtog Frelsens Hær sidste år 15.801 ansøgninger om julehjælp – hvilket også var historisk højt.

Alle, som er godkendt til julehjælp, får julehjælp
Lars Lydholm, informationschef i Frelsens Hær, kalder det en fantastisk følelse, ikke at skulle udelukke ansøgere, som opfylder kriterierne.

”Da ansøgningsfristen udløb, havde vi modtaget det største antal julehjælpsansøgninger nogensinde. Det skabte bekymring hos os om, hvorvidt vi i år ville være i stand til at hjælpe alle, der opfyldte kriterierne for julehjælp,” siger informationschefen, der først indenfor den seneste uge, efter nogle ekstraordinære donationer tør sige, at Frelsens Hær giver julehjælp til alle, som opfylder kriterierne.

”Alle, som er godkendt til julehjælp, får julehjælp i år. Det kunne vi ikke sige med samme overbevisning for få dage siden. Men takket være en stigende gavmildhed, tror vi nu på, at vi kan nå i mål. Selvom det er inden for rækkevidde, har vi dog fortsat behov for donationer og fortsat gavmildhed,” tilføjer han.

”For nogle er mad på bordet en uventet julegave. Pengene er brugt og køleskabet er tomt. Derfor er der behov for, at vi alle står sammen og løfter i flok. Ingen skal melde afbud til julen. Ingen skal sidde med en tom tallerken juleaften. I en kold og hård tid må vi skrue op for hjælp og hjertevarme.”

Lars Lydholm, Informationschef i Frelsens Hær

Frelsens Hær uddeler julehjælp over hele landet i disse dage.
Her er indtryk fra uddelingen i Vejle:

Inflationen er faldet, men det er købekraften også
Det rekordhøje antal ansøgere og modtagere hænger sammen med de markante leveomkostninger, der er fulgt i kølvandet på inflationskrisen, og som ifølge Lars Lydholm rammer mennesker med lave indtægter ekstra hårdt.

”Der er tale om ansøgere, som lever på et eksistensminimum og ikke har mere, de kan skære ned på.

Priserne på mad, el og varme steg voldsomt i 2022, og selvom inflationen er faldet kraftigt, er priserne ikke faldet tilsvarende. De stiger bare ikke mere i samme takt. Reelt har mange familier fået skåret 15-20% af deres købekraft til fødevare mv. over de sidste to år,” siger han og uddyber:

”Deres indkomst er jo ikke steget, og derfor hænger deres økonomi ikke længere sammen. Faktisk ser vi ind i en ny type fattigdom i Danmark, hvor folk må vælge mellem mad eller husleje,” siger han med indbygget opfordring til at støtte julehjælpen.

Tilmeld nyhedsbrev

Alle beløb tæller. Tusind tak for din støtte.

Har du lyst og overskud til at hjælpe andre? Bliv en del af vores fantastiske team.