Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Om genbrug

Frelsens Hærs genbrug har flere formål. For det første skaffer salget af genbrugstøj penge til Frelsens Hærs sociale arbejde i Danmark. For det andet er genbrug også godt for miljøet. På den måde ser vi genbrug som en mulighed for at give jorden en hvil, mens vi skaffer penge til hjemløse, fattige familier og andre udsatte her i landet.

Det er ikke kun aflagt tøj, der får en ny chance gennem Frelsens Hærs genbrug. Det samme gør mennesker. Selvom en stor del af arbejdet er baseret på frivillig arbejdskraft, så bruger vi også genbrugsvirksomheden til at give mennesker en ny chance i aktivering, jobtræning, fleksjob og andre former for beskæftigelse.

Frelsens Hær har genbrugscontainere over det meste af landet, og det indsamlede tøj bliver sorteret på tre genbrugscentre, som løbende forsyner genbrugsbutikker i en række byer med det bedste tøj, sko, porcelæn og nipsgenstande. En del af tøjet bliver repareret eller re-designet til lækre nye accessories i vores systue på Frederiksberg. Det overskydende tøj bliver eksporteret. På den måde sørger vi for, at det altid er muligt at gøre et godt fund i vores genbrugsbutikker.

I de store butikker og genbrugscentre i Esbjerg, Vejle, Hadsund, og Købehavn (Hørhusvej) kan man også købes brugte møbler.