Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Hjemløseherberg

Hvis du er hjemløs er en varm seng ikke bare et spørgsmål om bekvemmelighed. Den kan blive et spørgsmål om liv eller død. Derfor er der plads til alle i vores herberg – også dem der ikke har et dansk pas.

Hjemløshed kan ramme alle. Det kan være en skilsmisse eller fyring fra jobbet, der får læsset til at vælte. Fælles for alle beboere på Frelsens Hærs herberger er, at de aldrig havde regnet med at “havne der”. Herberget er dog ikke en endestation. Det er et stoppested, hvor beboerne får den opbakning, de har behov for til at komme på fode igen og videre i livet.

Herbergets adgangskort

En hjemløs er i dansk lovgivning en person som udover manglende passende bolig er udfordret af andre sociale problemer f. eks misbrug eller psykiske lidelser, som man skal have hjælp til at håndtere. Mangler man udelukkende en bolig og/eller en folkeregisteradresse betragtes man således ikke som hjemløs – men boligløs, og kan ikke få ophold i Hørhuset.

Dertil kommer at man, ifølge lovgivningen, også skal have et CPR-nummer for at få en plads på et herberg. Det gule sygesikringsbevis er så at sige adgangskortet til herberget. Men et stigende antal hjemløse kommer til Danmark på et turistvisum, og lever af den pant de kan indsamle i løbet af dagen. Denne gruppe hjemløse tager Frelsens Hær sig også af. Derfor har vi to nødherberg, hvor alle er velkomne.

Nødherberget Den Kolde Næse åbnede i 2003 som et overnatningstilbud om vinteren. Men behovet viste sig at være så stort, at nødherberget siden 2011 har holdt åbent året rundt. På Den Kolde Næse får gæsterne et varmt måltid mad når de kommer, en ren seng at sove i, muligheden for at tage et bad, og morgenmad, inden de næste morgen går på gaden igen.

I Helsingør driver Frelsens Hær også et nødherberg, der holder åbent i de kolde måneder. Herudover har Frelsens Hær flere gange åbnet korps og fælleslokaler for frysende hjemløse, når vinteren rigtig bider.

En hjælpende hånd videre i livet

Det er Hørhusets mission, at den enkelte beboer i løbet af opholdet opnår positiv forandring, og personlig udvikling på egne betingelser ud fra princippet Hjælp til selvhjælp.

Personalet tilbyder beboerne vejledning og støtte i denne proces, i trygge og stabile rammer ud fra Frelsens Hærs ideal om at drage omsorg for hele mennesket og møde de menneskelige behov uden diskrimination.

Vi lægger vægt på, at der en god stemning, hvor beboerne tager hensyn til hinanden. Der er meget sjældent konflikter på Frelsens Hærs herberger, og stederne er kendt som et roligt sted, hvor de hjemløse, der har gået på gaden hele dagen, kan få en snak, en varm kop kaffe og lidt ro – og hvor de hjemløse, der har et arbejde og kæmper for at komme tilbage til et liv med en bolig, kan få en god nats søvn og støtte til at klare dagen, der kommer.

Hørhuset, Frelsens Hærs herberg

Hørhuset er en institution med 64 pladser for enlige hjemløse mænd og kvinder. Er du f.eks. blevet boligløs i forbindelse med personlig og social nedtur, er Hørhuset måske stedet, hvor du kan få den støtte og opbakning, du har brug for i en periode for at komme ovenpå igen.

Du kan på eget initiativ henvende sig til Hørhuset uden nogen forudgående kontakt til de sociale myndigheder.

Den Kolde Næse, Frelsens Hærs Nødherberg

Nødherberget er et overnatningssted for alle hjemløse i nød. Her tilbydes overnatning samt lidt mad, en kop kaffe og et bad.