Hjemløseherberg
Hvis du er hjemløs er en varm seng ikke bare et spørgsmål om bekvemmelighed. Den kan blive et spørgsmål om liv eller død. Derfor er der plads til alle i vores herberg – også dem der ikke har et dansk pas.
Hjemløshed kan ramme alle. Det kan være en skilsmisse eller fyring fra jobbet, der får læsset til at vælte. Fælles for alle beboere på Frelsens Hærs herberg er, at de aldrig havde regnet med at “havne der”. Herberget er dog ikke en endestation. Det er et stoppested, hvor beboerne får den opbakning, de har behov for til at komme på fode igen og videre i livet.
LÆS reportagen om livet på Hørhuset: Mere end en seng at sove i
Herbergets adgangskort
En hjemløs er i dansk lovgivning en person som udover manglende passende bolig er udfordret af andre sociale problemer f.eks misbrug eller psykiske lidelser, som man skal have hjælp til at håndtere. Mangler man udelukkende en bolig og/eller en folkeregisteradresse betragtes man altså ikke som hjemløs, men som boligløs, og derfor kan man ikke få ophold i Hørhuset.
Dertil kommer at man, ifølge lovgivningen, også skal have et CPR-nummer for at få en plads på et herberg. Men et stigende antal hjemløse migranter kommer til Danmark på et turistvisum og lever af den pant, de kan indsamle i løbet af dagen. Denne gruppe hjemløse forsøger Frelsens Hær også at tage sig af.
Det sker særligt i de kolde vintermåneder, hvor vi alt efter behov og muligheder åbner lokale nødherberg. Herudover har Frelsens Hær flere gange åbnet korps og fælleslokaler for frysende hjemløse, når vinteren rigtig bider.
Dertil kommer projektet Trin for Trin, der huser migranter med lovligt ophold i Danmark, og giver dem hjælp til at søge job og fodfæste i det danske samfund.
LÆS reportagen fra Trin for Trin – Et skridt ud af fattigdom
En hjælpende hånd videre i livet
Det er Hørhusets mission, at den enkelte beboer i løbet af opholdet opnår positiv forandring, og personlig udvikling på egne betingelser ud fra princippet Hjælp til selvhjælp.
Personalet tilbyder beboerne vejledning og støtte i denne proces, i trygge og stabile rammer ud fra Frelsens Hærs ideal om at drage omsorg for hele mennesket og møde de menneskelige behov uden diskrimination.
Vi lægger vægt på, at der en god stemning, hvor beboerne tager hensyn til hinanden. Der er meget sjældent konflikter på Frelsens Hærs herberger, og stederne er kendt som et roligt sted, hvor de hjemløse, der har gået på gaden hele dagen, kan få en snak, en varm kop kaffe og lidt ro – og hvor de hjemløse, der har et arbejde og kæmper for at komme tilbage til et liv med en bolig, kan få en god nats søvn og støtte til at klare dagen, der kommer.
Hørhuset, herberg
Hørhuset er en institution med 64 pladser for enlige hjemløse mænd og kvinder. Er du f.eks. blevet boligløs i forbindelse med personlig og social nedtur, er Hørhuset måske stedet, hvor du kan få den støtte og opbakning, du har brug for i en periode for at komme ovenpå igen.
Du kan på eget initiativ henvende sig til Hørhuset uden nogen forudgående kontakt til de sociale myndigheder.
- Hørhusvej 5, 2300 København S
- 32555622
Trin for Trin, natherberg
Trin for Trin er et nødherberg, med plads til 20 overnattende i et rum.
Projektet hjælper fx gadesovende migranter med et få et nyt liv. Et liv som ikke går ud på at samle flasker, men at få et fast job, så de kan understøtte deres familier. Arbejdet startede i 2016, hvor vi fik over 50% i arbejde.
Deltagerne i Trin for Trin har mange forskellige behov, så projektet er lavet meget fleksibelt. Hjælpen kan være alt fra et kort møde til måneders hjælp og ophold på vores natherberg.
Ofte har deltagerne brug for hele pakken, hvor de får ophold i vores natherberg. De får regelmæssig hjælp af vores jobkonsulent og vores socialpædagogiske medarbejdere støtter dem med alt det sociale og sundhedsmæssige. Der er mange forskellige udfordringer f.eks. at migranter ikke har adgang til lægehjælp, at det er svært at få en bankkonto, selv hvis man er i job, at jobkontrakten ikke er underskrevet eller siger noget om løn og timetal.
Ligeledes tilbyder vi en række korte erhvervsrelaterede kurser for at styrke muligheden for at få job. Vi har erfaret, at det er altid godt at have noget ny læring at sende med sin jobansøgning.
Der er også gæster, som kommer til Pakhuset for at få et praktisk råd og alt fra vejledning om MitID, til lejekontrakter, CV-skrivning m.m.
Trin for Trin er finansieret af ESF+ og løber indtil udgangen af 2025.
- Hørhusvej 5, 2300 København S
- 32544410
- [email protected]
- Bank 4183 0007001568
- MobilePay 22656
- SMS FH200 til 1217 (200 kr.)
Alle beløb tæller. Tusind tak for din støtte.
Har du lyst og overskud til at hjælpe andre? Bliv en del af vores fantastiske team.