Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Lejre og udflugter

Sommerferier, udflugter og oplevelser med familien er dyre fornøjelser. Men vi mener, at alle børn har ret til at få fede oplevelser. Derfor sender Frelsens Hær udsatte familier på ture og lejr året rundt.

Alle forældre ønsker det bedste for deres børn. Men når pengene er små, kan det være svært at give dem alt det, deres kammerater får. Rejser, udflugter til forlystelsesparker, biografture og andre dyre oplevelser.

En dag med alt betalt

Hvert år sender Frelsens Hær mellem 5-6000 børn og deres voksne til et af Danmarks skønne forlystelsesparker. Turene tilbydes til de familier, der har søgt om julehjælp året før. Entreen er betalt, der er sørget for transport og frokost, og så er der værdibeviser til slutte turen af med en isvaffel. En af de store.

Det har simpelthen bare været sådan en god dag. Det er fedt at kunne tage sine børn med på restaurant, give dem en is, og alt sådan noget. Det kan jeg normalt ikke. – deltager på udflugt til Legoland

Turene giver familierne et tiltrængt pusterum i en økonomisk trængt hverdag, og en mulighed for at være sammen som familie, uden at skulle tænke på, hvad sådan en dag kommer til at have af økonomiske konsekvenser senere på måneden.

Hvad har du lavet i sommerferien?

Skolernes sommerferie er lang, og når børnene vender tilbage til klasselokalet, er det ikke sjovt at være den eneste i klassen, der skal svare: ‘Jeg har bare været hjemme.’ Det betyder meget for et barns selvværd, at være del af noget, ikke at føle sig udenfor. Derfor tilbyder Frelsens Hær hvert år mere end 600 børn og voksne at komme på lejrtur.

Lejrene afholdes normalt på Frelsens Hærs egne lejrsteder: Baggersminde ved Dragør og Lillebælt i Strib. Hertil kommer diverse lejede faciliteter.

Frelsens Hær tilbyder:

  • Mor/barn-lejr er for enlige mødre med børn. Tilbydes i skolernes sommerferie, vinterferie og efterårsferie.
  • Far/barn-lejr er for enlige fædre med børn. Far/barn-lejren bliver typisk holdt i løbet af sommerferien på Baggersmindelejren.
  • Børne- og teenagelejr er for børn i bestemte aldersgrupper. Der holdes normalt børne- og teenagelejr flere steder i landet i løbet af sommerferien.
  • Landslejren er en landsdækkende lejr, Frelsens Hær holder for børn og unge. Den holdes i begyndelsen af sommerferien på Vojens Gymnastik- & Idrætsefterskole.
  • Lejre for Seniorer, incl. Pensionister og Førtidspensionister. De holdes om sommeren og varer normalt en uges tid.

 

Baggersminde

Baggersmindelejren ligger ved Søvang nær Amager sydstrand. Her er der god plads og mulighed for mange forskellige aktiviteter. Swimmingpool for både voksne og børn er tilgængelig om sommeren. Derudover er der boldplads, bålplads og legepladser.

Ledes af Torben Schiøth

Pension Lillebælt

Frelsens Hærs lejrsted og konferencecenter, ”Pension Lillebælt” er beliggende centralt i Strib ved Middelfart med panoramaudsigt over Lillebælt.

Pension Lillebælt har plads til udfoldelser både indendørs og udendørs. Faciliteterne omfatter både enkeltværelser og dobbeltværelser, spisesal, opholdsstue, børnerum og konferencelokale. Fra haven er der direkte adgang til stranden, ligesom man kan nyde udsigten over ”bæltet” til Fredericia.