Udviklingsarbejde

Ligesom i Danmark er Frelsens Hær optaget af forholdene for de fattigste og svageste i resten af verden. Derfor forsøger vi at hjælpe den enkelte til selv at skaffe sig en indtægt.

Hjælp til selvhjælp. Det har altid været filosofien bag den hjælp Frelsens Hær tilbyder. Det gælder også for vores Udviklingsarbejde.

I flere fattige lande arrangerer Frelsens Hær derfor kurser, så de udsatte kvinder og mænd kan lære et håndværk. Bagefter kan den pågældende låne en lille sum penge, så han eller hun har råd til at købe værktøj, leje lokaler eller investere i andre ting, der er nødvendige for at kunne starte sin egen virksomhed eller forretning.

En stemme for de fattige

Arbejdet foregår gennem mange små og store udviklingsprojekter i Afrika, Asien og Sydamerika. Projekterne organiseres og finansieres af Frelsens Hær i de pågældende lande, men da deres ressourcer er begrænsede, får de også økonomisk støtte fra Frelsens Hær i andre lande.

Frelsens Hær i Danmark har bl.a. været engageret i udviklingsprojekter i Brasilien, Congo-Brazzaville og Tanzania. Et mangeårigt partnerskab med Bangladesh har ført til udviklingsprojekter med Danida-støtte forskellige steder i landet med fokus på sundhed, uddannelse og samfundsopbygning, senest et igangværende projekt i Satkhira.

Målet her er at oprette og udvikle lokale selvhjælpsgrupper, der kan opnå registrering som civilsamfundsorganisation. De skal være i stand til at møde de lokale udfordringer ved at netværke med myndigheder og organisationer og ved fortalervirksomhed for svage gruppers rettigheder, ligesom de skal fremme bedre, sundere og mere bæredygtige arbejdsmetoder og levevis.

Others – Trade for Hope

Others er Frelsens Hærs projekt for fair handel. Vi kalder det Trade for Hope, for når du køber et produkt fra Others er du med til at skabe en fremtid for familier i udviklingslande. Du hjælper dem nemlig ikke kun ved at sikre dem en fair pris for deres arbejde, men du giver dem også en fair chance for at skabe et godt liv. Du kan købe produkterne her på siden.

De kvinder – eller mænd – der deltager i programmet, får undervisning i et håndværk, forretningsøkonomi og rettigheder, og når de har afsluttet et uddannelsesforløb, giver vi dem mulighed for at låne penge, så de kan starte deres egen virksomhed.

Men vi slipper dem ikke helt. I den første periode følger vi op med få måneders mellemrum, så vi kan være der, hvis de får brug for hjælp. Det er den nemmeste og bedste del af vores arbejde – for ofte er de allerede blevet i stand til at forsørge sig selv og deres familier.

Det er derfor vi kalder det Trade for Hope.