Willams Cafe danner rammen om Frelsens Hærs varmestue i Nuuk. Her tilbydes gratis morgenmad og billig frokost, og køen er ofte lang.
Majorerne Kurt og Helle Pedersen overtog ansvaret for arbejdet i 2015, hvor Frelsens Hær samtidig udvidede arbejdet i nye lokaler. Netop fordi behovet er så stort.
Det er hårdt at være hjemløs. Men at være hjemløs her er direkte livsfarligt. – Korpsleder, Frelsens Hær Nuuk, Kurt Pedersen.
Ifølge lektor ved Ilisimatusarfik, Grønlands Universitet, Steven Arnfjord, er den væsentligste årsag til den stigende hjemløshed urbanisering. Grønlændere flytter således i stigende omfang fra de små bygder til Nuuk, hvor der i forvejen er boligmangel og flere års ventetid på en almen bolig.
Steven Arnfjord er også frivillig i det suppekøkken, Frelsens Hær sammen med andre organisationer står bag.
Hilser Frelsens Hær velkommen
De sociale udfordringer uddybes af Asii Chemnitz Narup, der er borgmester i hovedstadskommunen Sermersooq.
Hun forklarer, at problemerne forstærkes af, at jobmulighederne er begrænsede, ligesom mange tilflyttere har stort behov for opkvalificering, hvis de skal have en chance på arbejdsmarkedet.
Derfor er hun glad for, at Frelsens Hær også indgår i gruppen af ’tilflyttere’.
Jeg har selv besøgt korpset flere gange og kan se, hvilken forskel Frelsens Hæs indsats gør. Jeg ser med stor respekt på det arbejde, der er gjort de sidste fem år. – Asii Chemnitz Narup, Borgmester, Nuuk.
Dokumentar viser arbejdet i Nuuk
Dokumentaren Northern Lights er produceret af multimedieassistent Gary Rose, og web manager David Giles på Frelsens Hærs internationale hovedkvarter i London. I dokumentaren følger de arbejdet i det blå hus midt i Nuuk, der udgør Frelsens Hær i Grønland.