Indsamling til Julehjælp skal sætte rekord

Over 15 procent flere ansøgninger om Julehjælp er indsendt til Frelsens Hær i år. Organisationen har derfor behov for at sætte indsamlingsrekord, hvis de skal kunne hjælpe alle, der trænger.

Julen risikerer at blive både kold og trist for et rekordhøjt antal danskere i år, hvis man ser på ansøgerne til Frelsens Hærs Julehjælp. Stigende energipriser slår bunden ud af mange udsatte danskeres i forvejen pressede økonomi.

”Vi har modtaget næsten 15-20 procent flere ansøgninger om julehjælp gennem november, og da ansøgningsfristen udløb ved midnat, havde vi modtaget 11293 ansøgninger, så vi får ekstra travlt i år,” siger Lars Lydholm, Informationschef hos Frelsens Hær.

Frelsens Hær har uddelt hjælp til jul i form af mad, gaver og, i dag, gavekort til supermarkeder i over 100 år. Hjælpen uddeles på baggrund af en række oplysninger om ansøgerens økonomi, og ligger typisk på en værdi af 800-1500 kroner.

 

Skellet mellem rig og fattig stiger
Sidste år modtog Frelsens Hær 9.750 ansøgninger, i år er der indløbet 11.293 ansøgninger. Ser man længere tilbage er der tale om en fordobling.

”Især kontanthjælpsloftet gjorde, at vi oplevede markant flere ansøgere. Siden har diverse socialpolitiske stramninger gjort skellet mellem rig og fattig endnu større. I år er det dog særligt de stigende energipriser, der viser sig i ansøgernes rådighedsbeløb,” forklarer Lars Lydholm, og fortsætter:

”Det er trist, at udviklingen fortsætter som den gør. Velstanden stiger generelt i Danmark, men tilbage står en masse mennesker, der ikke nyder godt af stigningen, men som bare får sværere ved at få enderne til at hænge sammen, da inflationen jo også er stigende i disse år. I Frelsens Hær arbejder vi året rundt for at få udsatte danskere ud af fattigdom, fx ved at samarbejde med kommuner om at finde job og uddannelse, og ved at skabe vigtige sociale fællesskaber. Julehjælpen handler også om fællesskab, for vi ønsker, at børnene i disse familier skal kunne komme tilbage til skolen og dagtilbuddet efter juleferien og fortælle om deres julegaver og den gode mad, ligesom deres kammerater gør. De skal ikke føle sig udenfor fællesskabet. Ingen skal sidde med en tom tallerken juleaften”.

 

Julemusik og risengrød på Hovedbanegården i København
Traditionen tro trutter Frelsens Hær indsamlingen til året Julehjælp i gang ved en festlig aften på Københavns Hovedbanegård, hvor der serveres gratis risengrød, og hornmusikanter spiller julesange. Gennem december vil Frelsens Hærs musikanter spille på danske gader og stræder, for at gøre opmærksom på behovet for hjælp til Danmarks udsatte, og forhåbentligt få rigeligt i indsamlingsbøssen, så der er råd til at hjælpe så mange som muligt.

”Vi lægger os virkelig i selen i år for at spille så mange steder som muligt, for vi har behov for at indsamle mellem otte og ni millioner kroner for at kunne hjælpe alle i år, det vil sige, at vi skal sætte indsamlingsrekord. Derfor håber jeg, at danskerne igen i år vil tiltænke os med en donation her til jul,” siger Lars Lydholm.

”Grød på banen” afholdes onsdag d. 1. december klokken 18-20 på Københavns Hovedbanegård. Alle er velkomne.

——

Julehjælp gennem årene:

2000

  • Antal ansøgninger: Ca. 5000
  • Antal modtagere: 3.906

 

2020

  • Antal ansøgninger: 9.750
  • Antal modtagere: 7.156

 

2021

  • Antal ansøgninger: 11.293
  • Antal modtagere: 8.000 + (forventet)

 

For yderligere fakta og kommentarer, kontakt Lars Lydholm: [email protected] eller 28 14 94 72

Tilmeld nyhedsbrev

Alle beløb tæller. Tusind tak for din støtte.

Har du lyst og overskud til at hjælpe andre? Bliv en del af vores fantastiske team.