Minderig familietur til Legoland

Legoland 2024 indgang

2000 børn og voksne skabte skønne minder, da de lørdag den 20. april tog på udflugt med Frelsens Hær til Legoland.

Af Levi Giversen

På slaget 10 myldrer en kæmpekø af store og små gennem porten til Legoland, mens solen funkler fra oven, og Legolandgarden trækker op med en festlig fanfare.

 

Det jyske forlystelsesparadis i Billund suger forårssolens stråler ned, mens poder i flyverdragter og forældre i lune jakker antyder, at det farvestrålende miniatureland og de forjættende attraktioner først for få uger siden vågnede af sit vinterhi.

Hist og her bemærker man et team af frivillige hjælpere, hvis påklædning er påtrykt Frelsens Hærs iøjnefaldende, røde logo, mens folkehavet hastigt siver ud ad de snoede stier i Legolands fantasifulde univers.

Det er efterhånden et sikkert forårstegn, at Frelsens Hær inviterer børnefamilier på udflugt til Legoland. Tilbuddet gælder familier fra Midt- og Sydjylland samt Fyn, der i december fik julehjælp fra Frelsens Hær. Da interessen er større end antallet af pladser, er dagens 2000 deltagere imidlertid udvalgt via lodtrækning.

Udflugten er støttet af Arbejdsmarkedets Feriefond (AFF) samt private donationer, hvorfor både entré, mad og drikke er betalt på forhånd. Målet er at give familierne en skøn fridag ud over det sædvanlige og uden økonomiske bekymringer.

Pige på ca 6 tager kørekort i legoland, hun rækker hånden mod højre, før hun drejer
Får gode minder med hjem

En fordel ved dagens lidt kølige forårsbrise, er, at køerne er korte. Med store smil og blussende kinder stormer drenge og piger rundt mellem livagtige legopirater, skræmmende bisonokser og vilde indianere – mens andre lokkes af mere rolige udfordringer.

"Børnene har været helt elektriske, og den store har slet ikke kunnet sove om natten, fordi de har glædet sig så meget til at komme i Legoland."

Pernille Bossen har sine to døtre med på tur. Mathilde på to år har netop besøgt legoparkens nyeste beboer, Gurli Gris, og er helt overvældet af indtryk. Datteren Christine på 11 år er mere selvhjulpen og er netop i færd med at tage kørekort i Legolands populære køreskole. Et højdepunkt på dagen, som har været planlagt på forhånd og bekræftes af strålende øjne og livlige vink, hver gang hendes gule legobil passerer forbi.

For alle tre er højdepunktet dog samværet, som man kan leve højt på resten af året.

– Det bedste er at kunne være sammen som familie og få nogle gode minder med hjem. Det kan godt være, at vi ikke kommer på det vilde i sommerferien, men så har vi jo udflugten til Legoland at snakke om og tænke tilbage på, siger alenemoren, der er på ressourceydelse og snart begynder i et fleksjob.

Sociale og økonomiske udfordringer

Samvær er også et nøgleord for Karina Winblad og hendes søn, Linus, der efter en forrygende rutsjebanetur i fuld fart gennem ‘Dragens’ gyserunivers puster ud i selskab med en flok bisonokser. Vilde, men rolige legodyr, hvis gemyt falder perfekt i selskabets smag, idet Linus har hørebesvær og udfordres af for stort virak.

Af samme grund er de to udstyret med Legolands ‘vis hensyn-armbånd’ samt den grønne nøglesnor med solsikker, der gør opmærksom på, at bæreren, har et usynligt handicap. En mulighed, der for mor og søn er ligeså afgørende som den ekstraordinære adgangsbillet til parkens dyre fornøjelser.

"Både det sociale og økonomiske er en udfordring. Linus har det svært med lyde og mange mennesker, så uden armbånd og solsikkesnor kunne vi ikke selv tage hertil, og rent økonomisk har vi jo slet ikke råd til det. Jeg er på ressourceydelse, så for os ville en dag i Legoland nærmest koste det, vi skal leve for i en hel måned."

Mor Karina men sønnen Linus står foran forlystelsen Dragen

"Vi er derfor rigtig glade for den her løsning og for at have fået muligheden for en skøn fællesoplevelse. Det betyder meget for os begge og ikke mindst for Linus, der helst bare vil være sammen med sin mor hele tiden."

Trætte efter leg og mætte på minder

Sidst på dagen nyder flere familier idyllen i Duploland. En kreativ legeplads for de mindste, hvor også ægteparret Natascha og Jesper Strüwing samt deres fire børn, Mikkel på 17, Freya på ni, Anastasia på seks og Isabella på halvandet år hygger sig.

"Vi har haft en rigtig god tur, og nu er børnene ved at være trætte, så det er bare dejligt. For os er et udflugtsmål som Legoland helt uden for rækkevidde, så vi er meget taknemmelige for denne oplevelse."

Familien Strüwing, mor, far og fire børn smiler til kameraet i Duploland

Familiens økonomi er stram, fordi Natascha Strüwing læser til socialrådgiver, og Jesper Strüwing er på kontanthjælp. Derfor har de selv haft hjemmebag med på turen i dag.

Om nogle år, efter endt uddannelse, er håbet, at Natascha selv kan hjælpe sårbare familier.

"Lige nu er økonomien lidt stram, men i længden er det givet godt ud, og heldigvis har jeg en god mand, der støtter mig."

Gemalen tumler med børnene i de farverige omgivelser. De mærker, at dagens leg inden længe bliver til et værdifuldt minde – når hverdagen vender tilbage.

Har du nogensinde prøvet at blive valgt fra?

At være den, der er tilovers, når andre tager af sted – dét er en følelse, der kan knække ens selvværd og tro på fremtiden.

I de kommende måneder er der desværre mange børn, der vil føle sig udenfor, fordi de hverken økonomisk, fysisk eller mentalt har overskud til sommerferie.

Giver du et bidrag til Frelsens Hær i dag, kan vi sammen sørge for, at flere får en bedre sommer.

STØT NU VIA:

Tilmeld nyhedsbrev

Alle beløb tæller. Tusind tak for din støtte.

Har du lyst og overskud til at hjælpe andre? Bliv en del af vores fantastiske team.