Opskrift: Luciabrød

Bag selv de dejlige luciabrød efter opskriften herunder.

Ingredienser:
50 g. gær. 100 g. sukker. 4 dl. Mælk. 1 spsk. Salt. 100 g. smør. 1 tsk. knust safran. 1 æg. Æg til pensling. 750 g. hvedemel. rosiner til pynt.

Fremgangsmåde:
Lun mælken i en gryde og opløs gæren heri. Tilsæt æg, sukker, salt, stødt safran og halvdelen af melet. Smelt smøret og hæld det i massen. Ælt herefter resten af melet i. Dejen skal være lidt løs i det.

Dæk skålen med film, og lad den hæve til dobbelt (cirka to timer).

Slå dejen ned, form den til små brød på bagepapir i s-form. Pensl med sammenpisket æg, og pynt med rosiner. Lad brødene hæve igen, 45-60 minutter.

Bag herefter brødene i ovnen ved 200 grader i 10 til 12 minutter.

Mens du nyder resultatet, kan du også selv være med til at sprede lys blandt udsatte og oversete med en donation til Frelsens Hærs julehjælp på www.julebidrag.dk