Støt Ukraine

For to år siden invaderede Rusland Ukraine. I dagene efter igangsatte Frelsens Hær hjælpeaktiviteter både i Ukraine og ved grænserne. Det arbejde fortsætter vi, og vi har brug for din hjælp

Vi arbejder i utrætteligt for at hjælpe.

Siden invasionen den 24. februar 2022 har Frelsens Hærs otte lokale afdelinger i Ukraine fortsat arbejdet på trods af krigen.

FN anslår at 3.7 millioner mennesker er på flugt i Ukraine. Disse hjælper Frelsens Hær ved at tilbyde overnatning, mad, tøj og andre fornødenheder. Ligeledes uddeles der hjælp til ukrainere, der ikke kan eller vil flygte fra krigen. 

Over 6.5 millioner ukrainere opholder sig fortsat på flugt uden for hjemlandet. Disse mennesker tilbyder Frelsens Hær i 28 europæiske lande hjælp med blandt andet bolig, mad, tøj, undervisning og psykisk støtte. 

Giv dit bidrag til Ukraine.
Hjælp nu og gør en stor forskel.

Støt Frelsens Hærs arbejde i Ukraine

Vælg beløb og udfyld formularen

Ukraines Børn

Krigen er gået hårdt ud over Ukraines børn. Med en lille gave eller en hjælpende hånd kan vi gøre en stor forskel for dem.

Piger lærer georgisk i efter-skole for børn fra Ukraine, støttet af danske donationer.

Jeg går i Frelsens Hærs skole. Fagene inkluderer matematik, engelsk og georgisk. Lærerne er lydhøre, forklarer tingene godt og er generelt venlige. Ud over undervisningen får vi snacks og frokost. Maden er god, og de spørger børnene, hvad de gerne vil have til frokost næste gang, når det er muligt. Alle retter er sunde og tilfredsstillende. Personligt hjælper dette projekt mig meget. Jeg har forbedret mine matematik- og engelskkundskaber, og takket være den georgiske sprogunderviser prøver jeg lidt efter lidt at tale georgisk. Anna, 12 år gammel

Her er Dasha på seks. Hun er flygtet fra Avdiyivka i Donetsk-regionen med sine forældre og storebror. Hun har i dag store mentale problemer efter at have levet med krig siden 2014, hvor Rusland annekterede Krim-halvøen. Dashas mor har ikke kunne finde et job i byen Noviy, hvor de nu bor. Derfor har de haft stort behov for den hjælp, de har fået fra Frelsens Hær. I dag kommer de ofte i Frelsens Hær, hvor de deltager i forskellige aktiviteter.

Vi er familien Serikov. Vi har fem børn. Vi bor på et hostel i byen Kharkiv. Der er konstante bombardementer, luftalarmer og en svær økonomisk situation, der gør prisen på mad, tøj og sko meget høj. Vores børn følger deres undervisning online, og de penge, vi får fra staten, går alle til at købe mad, så der er intet til skoleudstyr. Derfor er hjælpen fra Frelsens Hær en kæmpe velsignelse for os. Børnene er så glade for deres nye skoletasker og penalhuse.

Du kan hjælpe på 3 måder!

Yuri bor i udkanten af byen Kharkiv, der gennem de sidste to år har været udsat for utallige bombardementer. Yuri sige: “Mit hus blev slet ikke ramt under den tyske besættelse i Anden verdenskrig. Nu bliver det dog mere og mere ødelagt for hver dag, og jeg kan ikke nå at reparere det.” Trods ødelæggelserne er Yuri, ligesom mange ældre ukrainere, blevet tilbage under krigen. Han har i de sidste to år manglet et sikkert sted at sove, da hans hjem nu er så ødelagt, at det ikke længere fungerer som et beboeligt sted. Den lokale Frelsens Hær i Kharkiv har dog skænket Yuri et telt, to senge, soveposer, puder, et bord og to stole, samt et komfur med brændstof.

Mit navn er Karachevtsev. Jeg bor i udkanten af Kharkiv, er 87 år og lider af diabetes. Jeg er ved at miste mit syn og har svært ved at bevæge mig rundt. Vores område har været under konstante bombeangreb, så jeg har ikke kunne forlade mit hjem. Derfor var det en stor glæde, at Frelsens Hær kom hjem til mig med en pose mad. Nu skal jeg ikke bekymrer mig om mad de næste ti dage. Hjælpen fra Frelsens Hær giver os mulighed for at holde ud i disse meget svære tider. 

Mit navn er Alla, jeg kommer fra Kherson. Vores by er besat, og for at flygte måtte vi igennem 36 russiske checkpoints. Under turen kom vi under beskydning, men vi overlevede på mirakuløs vis. Mit barnebarn er indlagt på hospitalet i Lviv. Han kan ikke gå. Lige nu har vi brug for al den hjælp, vi kan få, for at kunne betale for indlæggelsen, husleje og mad. Frelsens Hær har hjulpet os med mad, hygiejneprodukter og en gave til vores barnebarn, som vi er meget, meget taknemmelige for.

Hjælp Ukraine!

 Støt os nu og hjælp os med arbejdet i Ukraine. Alle beløb gør en forskel.

Frelsens Hær, Frederiksberg Allé 9 , 1621 København V, Telefon +45 33 31 41 92