Sang & Musik

Pengene – eller vi synger! Frelsens Hærs slogan siger det hele, for vi elsker sang og musik. Derfor synger og spiller vi også ofte, når vi er samlet.

Han har åbnet perleporten, så at jeg kan komme ind, thi ved blodet har han frelst mig, og bevaret mig som sin. – Fredrik A. Bloom 1917

“Som en herlig Guddomskilde”, også kendt som “Perleporten”, blev skrevet af svenskeren Fredrik A. Bloom i 1917. Bloom var soldat i Frelsens Hær, da han skrev sangteksten, der for mange er tæt forbundet med Frelsens Hær.

Sangen er nok også blevet sunget de første 100.000 gange i Frelsens Hær. Den findes nemlig, blandt andre, i Frelsens Hærs egen sangbog. En bog med kirkelige sange som i salmebogen, dog ofte med et mere nutidigt tempo.

En anden gammel klassiker er nummeret “Barnetro”, der lyder: 

Har du glemt din barnetro, fra din barndoms stille bo?

Kan du huske, hvad det var, du dengang bad,

når du, førend du sov ind, bad din bøn med barnligt sind

mens du søvnig i din lille lulle sad?

 

 

Sangen er skrevet i 1920’erne af den svenske komponist Ejnar Westling

 

Internationalt musikliv

Der er et tæt samarbejde mellem Frelsens Hærs musikkorps og sangkor rundt om i verden. Sange og kompositioner vandrer over lande- og sproggrænser og giver Frelsens Hær en international musikalsk identitet.

Mange steder i udlandet findes der veluddannede musikere inden for Frelsens Hær, og der er kor, orkestre og bands af høj kvalitet, som præsenterer Frelsens Hærs musik i radio og tv, eller som medvirker i store kristne koncertarrangementer. I 2013 deltog gruppen Takasa fra Frelsens Hær i Schweiz i landets Melodi Grand Prix og vandt med sangen You and I. Ved semifinalen i Malmø, gik sangen dog ikke videre.

Brass og Gospel

Frelsens Hær har flere musikorkestre og sangkor rundt om i landet. På repertoiret er alt lige fra traditionel sang til moderne pop og gospel.

Der findes også større musikkorps (brassbands), med tuba, trompeter, cornetter og alt, der hører til. Musikerne akkompagnerer fællessangen ved gudstjenesterne, og spiller til marcher, på gaden og til koncerter.

Medlemmerne af de fleste kor og musikkorps er soldater i Frelsens Hær, der ikke modtager løn for deres indsats. De betaler selv deres uniform og bidrager til korets og musikkorpsets drift. De største sang- og musikgrupper i Danmark findes i Frelsens Hærs korps i Templet i København, i Valby, Horsens og Aalborg.

 

Frelsens Hærs Handelsafdeling sælger CD’er med både danske og udenlandske bands, sangkor og solister.

Læs mere om Frelsens Hærs forskellige musikkorps:

Templets Musikkorps

Valby Musikkorps

Horsens Musikkorps

Salvation Gospel

The International Staff Band

New York Staff Band

The Brass Crest (temaside om Frelsens Hærs brassbands og udgivelser)

Alle beløb tæller. Tusind tak for din støtte.

Har du lyst og overskud til at hjælpe andre? Bliv en del af vores fantastiske team.