Ukrainske Alina: Jeres hjælp styrker ånden!

I halvandet år har 38-årige Alina boet alene med sin søn og barnebarn i et lille hus tæt på grænsen til Hviderusland. Familien har lidt store tab i krigen, der brød ud under en kilometer fra deres hjem i den ukrainske delstat Tjernihiv.

Af Regitze Bryld // Fotos: Frelsens Hær Ukraine

Alina sidder i køkkenet med to børn. Hendes yngste søn laver lektier, mens barnebarnet Sonya på knapt to år sidder trygt på skødet hos hende. Trods et smil på læberne, viser tårer i øjenkrogen, at den russiske invasion har haft store konsekvenser for den unge mormor.

”Den her krig har kostet mig flere venner og familiemedlemmer. Blandt andet min bror og min svigersøn.”

Svigersønnens død fik Alinas voksne datter til at flytte, og efterlade sin dengang kun fem måneder gamle datter hos Alina.

”Noget gik i stykker inden i min datters sjæl, da hendes mand pludselig døde. Nu har jeg taget mig af hendes datter Sonya i næsten halvandet år, og hver dag håber jeg på, at min datter kommer hjem igen.”

Hjælp i et krigshærget land

På trods af at de selv mærker konsekvenserne af krigen, forsætter ansatte og frivillige fra Frelsens Hær i Ukraine med at hjælpe de millioner af mennesker, der lider nød. Otte ud af ni lokale afdelinger af Frelsens Hær holder fortsat dørene åbne, og kører ud med hjælp til folk, der ikke kan komme til dem og til afsidesliggende områder af Ukraine.

Det var på en af disse ture, folk fra Frelsens Hær mødte Alina.

Bil fra FH Ukraine bringer hjælp ud til folk i små byer langs den Hviderussiske grænse i Ukraine

Alinas ægtemand har været ved fronten siden krigen begyndte. Han har kun været hjemme i få dage, hvert halve år. Derfor står den 38-årige nu alene med to børn og et hus, i et område af Ukraine, der har været hårdt ramt af bombardementer.

”Jeg står op klokken fem hver morgen for at tænde op i brændekomfuret, så huset er varmet op, når jeg vækker min søn. Jeg sørger for at lave maden med det samme, så længe der er gang i flammerne.”

Alina bærer brænde ind i huset. Elektriciteten virker ikke altid.

Inden krigen kunne Alina blot tænde for radiatoren, ovnen og komfuret. Men under den russiske invasion blev mange el- og gasledninger ødelagt, og leverer stadig ikke stabilt. Derfor er en beholder med gas blandt de fornødenheder, Alina modtager fra Frelsens Hær, under besøget.

”Nu har jeg mulighed for at tilberede maden, og varme den op, når der er behov for den. Det har stor betydning for os, og gør mit liv meget nemmere. Mange tak for jeres forståelse, støtte og hjælp. Det styrker ånden!”

Ud over Alina fik flere andre indbyggere i området tildelt hjælp fra Frelsens Hær.

Over 6.5 millioner mennesker er fortsat flygtet ud af Ukraine.

Over 3.7 millioner mennesker er fortsat internt fordrevne.

STØT NU VED AT KLIKKE HER

ELLER SEND ET VALGFRIT BELØB VIA MOBILEPAY TIL 625 969

(notér dit cpr-nummer i kommentarfeltet, hvis du ønsker at få skattefradrag)

Tilmeld nyhedsbrev

Alle beløb tæller. Tusind tak for din støtte.

Har du lyst og overskud til at hjælpe andre? Bliv en del af vores fantastiske team.