Velgørenhedsfrimærke giver 100.000 kroner til Frelsens Hær i Nuuk

Salget af velgørenhedsfrimærket gør det blandt andet muligt for Frelsens Hær at indbyde til julefest for udsatte og ensomme i Grønland hovedstad, Nuuk. Senere venter andre tilbud ‘udover det sædvanlige’.

Af Levi Giversen

I 2019 udgav Tusass (der tidligere hed Tele-post Greenland) et frimærke med en ‘overpris’ til fordel for Frelsens Hær i Nuuk. Siden da har hvert solgt mærke indbragt en krone ekstra til det gode formål.

Nu er salget gjort op, og overskuddet på 100.000 kroner doneret til Frelsens Hær.

Donationen blev overrakt ved en højtidelighed i Frelsens Hær sociale tilbud, Williams Café, af Tusass’ direktør for logistik og digital handel, Lars Borris Pedersen.

Anerkendelse og hjertevarme i Frelsens Hær

Her henviste han til begrundelsen for valget af Frelsens Hær som modtager og udtrykte anerkendelse af det bredtfavnende arbejde Hæren udfører blandt byens udsatte.

”I Tusass tager vi vores samfundsansvar alvorligt, og vi gør os umage med at vælge den helt rette modtager af den tillægsværdi-sum, som er knyttet til frimærkeudgivelsen,” påpegede han og glædede sig over, at mange kunder både i og uden for Grønland har bakket op og støttet projektet.

”Her i Williams Café kan vi mærke den store hjertevarme, Frelsens Hær er verdenskendt for,” tilføjede direktøren, der ved checkoverrækkelsen havde selskab af billedkunstneren bag frimærkets flotte motiv, Maria Panínguak’ Kjærulff.

Et symbolmættet sceneri, hvor den røde opgående sol med inspiration fra det grønlandske flag giver lys og varme til de fire skikkelser, der repræsenterer forskellige aldersgrupper og køn, forenet i fællesskabet hos Frelsens Hær.

 

Julefest, udflugt og sommerlejr

Leder af Frelsens Hær i Grønland, kaptajn Nathanaël Münch kvitterede for den flotte donation og udtrykte en særlig tak til Maria Panínguak’ Kjærulff for den visuelle gengivelse af Frelsens Hærs arbejde, til Tusass for at sætte det hele i værk og ikke mindst alle dem, som har tænkt på deres medmennesker ved at købe frimærket.

“I Frelsens Hær har vi et særligt kald til at være der, hvor folk har mest brug for hjælp, og hvor livet er udfordret. Denne store gave fra Tusass og alle, der har købt frimærket, vil give os mulighed for at gøre noget udover det sædvanlige for de folk, som kommer hos os, sagde han.

Nathanaël Münch oplyser, at en del af beløbet vil blive brugt på at holde jul for byens ensomme og udsatte, hvilket er første gang, det sker hos Frelsens Hær i Nuuk. Derudover vil pengene blandt andet gå til afholdelse af en udflugt og lejrtilbud til sommer.

 

Bonusinfo:

  • Hvert år siden 1990 har Tusass udgivet et særligt frimærke til støtte for et godt samfundsformål i Grønland.
  • Tusass hed indtil oktober i år Tele-Post Greenland. Det nye navn kommer af det grønlandske ord ’tusassaagut’, som betyder: ’Vi høres ved’.
  • Læs mere om Grønlands frimærker på Tusass’ hjemmeside ved at klikke her.

Tilmeld nyhedsbrev

Alle beløb tæller. Tusind tak for din støtte.

Har du lyst og overskud til at hjælpe andre? Bliv en del af vores fantastiske team.