Vi har for første gang nogensinde modtaget over 20.000 ansøgninger om julehjælp!

Rekordmange familier har i år søgt om julehjælp. En stigning, der desværre også øger risikoen for rekordmange afslag. Frelsens Hær har brug for 14 millioner kroner, for at kunne hjælpe alle, der vurderes til at have behov. Det rekordhøje antal skyldes, at økonomisk trængte familier rammes ekstra hårdt af inflationen og prisstigninger.

Lars Lydholm, informationschef i Frelsens Hær fortæller, at der i november er indkommet 20.493 ansøgninger om julehjælp, hvilket er 4.683 flere end sidste år og en stigning på over 30%. Faktisk er antallet af ansøgninger steget med 120% siden 2020.

”Da ansøgningsfristen udløb ved midnat, havde vi modtaget det største antal julehjælpsansøgninger nogensinde, og vi får derfor ekstra travlt for at kunne imødekomme alle, der har behov,” siger Lars Lydholm og tilføjer, at julehjælpen i mange økonomisk trængte hjem er helt afgørende for, om det bliver jul eller ej. For stadigt flere er mad på bordet en uventet julegave!”

Inflationen er faldet, men det er købekraften også
“Der er tale om ansøgere, som lever på et eksistensminimum og ikke har mere, de kan skære ned på. Priserne på mad, el og varme steg voldsomt i 2022, og selvom inflationen er faldet kraftigt, så er priserne ikke faldet tilsvarende. De stiger bare ikke mere i samme takt. Reelt har mange familier fået skåret 15-20% af deres købekraft til fødevare mv. over de sidste to år. Deres indkomst er jo ikke steget, og derfor hænger deres økonomi ikke længere sammen. Faktisk ser vi ind i en ny type fattigdom i Danmark, hvor folk må vælge mellem mad eller husleje,” siger informationschefen.

 

Julen handler ikke kun om alt det, man kan få, men også om alt det man kan give
For nogle er mad på bordet en uventet julegave. Pengene er brugt og køleskabet er tomt. Derfor er der behov for, at vi alle står sammen og løfter i flok. Ingen skal melde afbud til julen. Ingen skal sidde med en tom tallerken juleaften. I en kold og hård tid må vi skrue op for hjælp og hjertevarme.

 

Juleglæde og giverglæde
For at kunne møde det rekordhøje behov for julehjælp, vil man i de kommende uger kunne møde Frelsens Hærs kor og orkestre rundt omkring i gadebilledet, hvor de med julens melodier og sange vil bidrage til julestemningen – i håb om at tilhørerne både vil nyde musikken og bidrage til julehjælpen.

”Vi vil gerne sprede juleglæde med musikken, men vi gør det naturligvis især, fordi vi ønsker at gøre opmærksom på indsamlingen til julehjælp,” siger Lars Lydholm, der er bevidst om, at også bidragydere er ramt af inflation og høje priser. En udfordring, han dog ikke håber, vil dæmpe giverglæden.

Grød på banen den 1. december kl. 18-20

Allerede i aften kan man høre de første juletoner fra Frelsens Hær, når indsamlingen til julehjælp blæses i gang med servering af gratis risengrød og hornmusik på Københavns Hovedbanegård. Med arrangementet understreges det favnende fællesskab og det fælles ansvar for at alle kan sætte julemad på bordet.

 

Arrangementet finder sted i dag fredag den 1. december klokken 18.00-20.00, hvor pladsen foran det høje juletræ i banegårdshallen omdannes til et spisested, mens musikanter fra Valby Musikkorps slår juletonen an.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Alle beløb tæller. Tusind tak for din støtte.

Har du lyst og overskud til at hjælpe andre? Bliv en del af vores fantastiske team.