Voldsom stigning i antallet af ansøgninger øger risiko for rekordmange afslag om Julehjælp

Halvvejs i ansøgningsperioden, er antallet af ansøgninger om Julehjælp fra Frelsens Hær allerede højere, end vi samlet set modtog i 2021. Fortsætter stigningen resten af måneden, vil der ikke blot blive slået ansøgningsrekord. Det kan også betyde, at rekordmange vil få et afslag på deres ansøgning i år.

Det er den 15. november 2023. Klokken syv om morgenen indløber dagens statistik over antallet af modtagede ansøgninger om Julehjælp fra Frelsens Hær. Antallet er 3500 flere end samme tidspunkt sidste år, og næsten dobbelt så stort som i 2021 på samme dato.

13.659 ansøgninger er indløbet til Frelsens Hær på novembers første 14 dage. Det er 34 % højere end samme tidspunkt året før, og tallet stiger for hver time.

“Vi havde godt forventet at se mange ansøgninger i år. Gennem 2023 har vi uddelt inflationshjælp blandt modtagerne af julehjælp sidste år, og vi har oplevet en stor stigning i antallet af henvendelser om økonomisk hjælp på grund af svære forhold i hjemmet. Men denne stigning er alligevel kommet bag på mig,”

Lars Lydholm, Informationschef i Frelsens Hær

Stigning for tredje år i træk

Fra årene 2000-2013 steg antallet af ansøgninger, år for år. I 2014 slog antallet rekord og lagde sig så stabilt på omkring 10-11.000 ansøgninger frem til 2020. Af de 10.000 – 11.000 familier som søgte, hjalp Frelsens Hær i disse år ca. 7.000 – 8.000 ansøgere med julehjælp. 

Op til julen 2021 steg antallet af ansøgniger til 11.273. Men inflationen og de store stigninger på gas i 2022, fik alligevel antallet af ansøgere til at sætte rekord igen. 15.801 ansøgte om Julehjælp gennem november 2022 – 11.303 af dem blev godkendt til at modtage hjælp. En bedrift der kun var mulig på grund af ekstraordinære fondsdonationer. 

Med så mange ansøgninger i år, frygter Lars Lydholm, at antallet af afslag i år også kommer til at slå rekord.

“Vi har været heldige at kunne uddele Julehjælp til alle, der levede op til vores krav om økonomi og sociale forhold i nogle år nu. Fordi vi har samlet penge nok ind. Sidste år så det skidt ud, men med en meget flot ekstraordinær donation på 7 millioner kroner fra en samlet række fonde og statens Julepulje, kom vi i mål. Den hjælp ser ikke ud til at komme i år, så jeg frygter, at vi må stramme kravene til ansøgerne endnu mere i år. Det vil sige, at flere vil få afslag, selvom de har en meget lille økonomi.”

Lars Lydholm, Informationschef i Frelsens Hær

Kornetten er pudset og klar til indsamlingsrekord

I 2022 blev der uddelt Julehjælp for 16.000.000 kroner. Tidligere lå det beløb på omkring 8.000.000 kroner. Med andre ord skal der samles mere end dobbelt så meget ind i år end normale år, hvis tallene fortsætter med at stige. Det vil sige, der skal sættes indsamlingsrekord. En næsten umulig bedrift. Men hos Frelsens Hær lever håbet.

“Vi er gået igang med kampagnen på nettet, snart følger breve og mails til dem, der tidligere har været gavmilde at støtte. Skal vi nå i mål i år, skal mange nye givere dog på banen. Det beder jeg til, vil ske. Selv har jeg gjort kornetten klar som jeg spiller på, når Frelsens Hær spiller og samler penge ind i Julegryden på Strøget i København.”

Lars Lydholm, Informationschef i Frelsens Hær

Det er muligt at søge om Julehjælp via ansøgningsskemaet på adressen: www.julehjaelp.dk til og med den 30. november 2023.

Støt Frelsens Hærs indsamling til Julehjælp allerede nu!
  • Giv et valgtfrit beløb via www.julebidrag.dk
  • Send et valgfrit beløb via MobilePay til: 22656
  • Send en SMS med teksten: Julemad til 1217 for at donere 200 kr.
  • Lav en bankoverførsel til: 4183 0007001568
  • Del denne artikel med venner og bekendte, så budskabet når langt ud.

Alle beløb tæller!

TAK

Tilmeld nyhedsbrev

Alle beløb tæller. Tusind tak for din støtte.

Har du lyst og overskud til at hjælpe andre? Bliv en del af vores fantastiske team.