Genbrug med hjertet

Frelsens Hær modtager hvert år mellem 7.000 – 8.000 tons tøj til genbrug. Det bedste tøj sælges i Frelsens Hærs genbrugsbutikker over hele landet og resten eksporteres.

Frelsens Hærs genbrug har flere formål. For det første skaffer salget af genbrugstøj penge til Frelsens Hærs sociale arbejde i Danmark. For det andet er genbrug også godt for miljøet. På den måde ser vi genbrug som en mulighed for at give jorden en hvil, mens vi skaffer penge til hjemløse, fattige familier og andre udsatte her i landet. Samtidig er Frelsens Hærs genbrug også genbrug af mennesker. Selvom en stor del af arbejdet er baseret på frivillig arbejdskraft, så bruger vi også genbrugsvirksomheden til at give mennesker en ny chance i aktivering, jobtræning, fleksjob og andre former for beskæftigelse.

Frelsens Hær har genbrugscontainere over det meste af landet, og det indsamlede tøj bliver sorteret på fire genbrugscentre, som løbende forsyner genbrugsbutikker i en række byer med det bedste tøj, sko, porcelæn og nipsgenstande. Det overskydende tøj bliver eksporteret. På den måde sørger vi for, at det altid er muligt at gøre et godt fund i vores genbrugsbutikker. I de store butikker og centre i Esbjerg, Vejle, Hadsund, Nakskov, Odense og Købehavn (Hørhusvej) kan man også købes brugte møbler.

Find nærmeste genbrugsbutik
Find nærmeste tøjcontainer


 
 
Videoer


Ferieoplevelser
BonBon-Land
Sted at bo
 

BIDRAG | MÅNEDSBLAD

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org