Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
  • Genbrug med hjertet

Genbrug

Frelsens Hær modtager hvert år mellem 3000 - 4000 tons tøj til genbrug. Det bedste tøj sælges i Frelsens Hærs genbrugsbutikker over hele landet. En del gives direkte til folk på vores herberg, væresteder og krisecentre. En del ReDesignes til fx fede tasker og resten, det eksporteres.

Frelsens Hær har godt 900 genbrugscontainere landet rundt. De tømmes ugentligt og køres til tre centrale sorteringscentre, hvor en del bliver sorteret, vurderet og fordelt til vores 15 genbrugsbutikker – resten eksporteres til f.eks. Polen, hvor det sorteres og bliver solgt som genbrugstøj eller omdannes til klude og twist.

Andre dele sendes til videre forarbejdning i f.eks. Frankrig, hvor eksempelvis nylonprodukter får nyt liv som ingredienser i virksomheder i bil- og byggebranchen. Håndtering og eksport af det indsamlede materiale er forbundet med en række skrappe miljøkrav, som naturligvis efterleves.

Sorteringen klares flere steder af folk i flexjob, på arbejdsprøvning eller andre med behov for en fleksibel arbejdsplads. Det kalder vi Genbrug med hjertet.

 

Åbn navigation
  • Korps
  • Butikker
  • Tøjcontainere
Tryk på kortets ikoner for at få mere information om stedet.
  • Vis alle

Genbrug Vest

Sorteringscenteret Genbrug Vest råder over ni lastbiler, der hver er bemandet med en chauffør og en medhjælper. De tømmer op til 500 containere hver uge i et område, der strækker sig fra den dansk-tyske grænse i syd og går op til Århus i øst og Thyborøn i vest.

Genbrug Vest indsamler årligt omkring 2.800 tons tøj.

Ledes af Kasper Kristiansen