Frelsens Hærs Julehjælp

11.303 familier fik julehjælp fra Frelsens Hær i 2022, hvilket er tæt på en fordobling på 15 år. Bag tallet findes mennesker, der er økonomisk pressede og med udsigt til en juleaften uden juletræ og julemad. Det kan din gave til julehjælpen være med til at ændre på.

For mennesker, der til dagligt kæmper med at få pengene til at række, fremkalder julen lige dele gru som glæde. Når juletiden nærmer sig, vokser ikke blot børnenes forventninger, men også de voksnes bekymringer – og frygten for en juleaften uden juletræ og gaver.

Desværre er dette virkeligheden for stadigt flere børnefamilier, som kæmper med alt fra en stram økonomi til sociale udfordringer og derfor søger om julehjælp hos Frelsens Hær.

Mere end 11.000 familier og enlige fik i 2022 julehjælp fra Frelsens Hær, hvilket er tæt på en fordobling i forhold til 15 år forinden, hvor antallet af julehjælpsmodtagere i 2007 var på 5800.

Baggrunden for det stigende behov for julehjælp er, at stadigt flere er pressede på økonomien, hvilket typisk hænger sammen med meget lave indkomster samt sociale ydelser, der ikke følger med prisudviklingen. Vilkår, der gør det nærmest umuligt at sætte julemad på bordet eller lægge gaver under træet.

Reportage fra juleuddelingen i København den 21. december 2022

Begrænser social eksklusion

Frelsens Hærs julehjælp består typisk af gavekort til et supermarked, legetøj og julelækkerier, ligesom hjælpen lokalt også kan indeholde sponsorgaver som fodboldbilletter og lignende. Typisk ligger beløbet på gavekortet på mellem 800 og 2000 kroner pr. familie, alt afhængigt af antallet af børn. Der er enkelte steder i landet, hvor hjælpen består af kasser med julemad, men de fleste steder er det gavekort, som mærkes, så de ikke kan bruges på øl, vin og spiritus.

Et væsentligt aspekt ved Frelsens Hærs julehjælp er, at den foruden at bidrage til juleglæden hos mennesker, der i forvejen er pressede, er med til at begrænse social eksklusion. Med hjælpen får børnene nemlig mulighed for at opleve en julefejring, der minder om deres kammeraters.

Hvordan søger man Julehjælp?

Man kan ansøge om julehjælp fra Frelsens Hær i perioden 1. november til 30. november via et specielt link, som kun er aktivt i denne periode. Alle der søger om julehjælp, skal gøre rede for deres indtægter og udgifter og til sidst kigger vi i Frelsens Hær på den enkelte families rådighedsbeløb og træffer beslutning ud fra disse oplysninger.

Julehjælpen er den første kontakt

For mange julehjælpsmodtagere bliver hjælpen også en anledning til at tage et opgør med fastlåste livssituationer. Julehjælpen er på den måde ofte den første kontakt med Frelsens Hær, som på sigt kan føre til positive forandringer.

Familier, der ønsker yderligere kontakt med Frelsens Hær, tilbydes således både hjælp, støtte og rådgivning til at komme videre i livet, ligesom de gennem Frelsens Hærs sociale familietilbud får et bredere netværk – og dermed en vej ud af social isolation.

På den måde begrænser Frelsens Hærs indsats for udsatte familier sig langt fra kun til juletiden. Hele året rundt arrangeres der sociale sammenkomster, udflugter og lejre – fordi økonomiske og sociale behov ikke forsvinder, når hverdagen kommer.

Informations- og Forvaltningschef Lars Lydholm viser rundt på en af årets juleuddelinger i København (december 2022).

Så mange søgte!

Så mange fik hjælp!

Hjælp os at hjælpe

Frelsens Hær har uddelt julehjælp i mere end 100 år. En indsats, der imidlertid kun er mulig ved gode venner og gavmilde bidragyderes økonomiske støtte.

Vi er derfor meget taknemlige for ethvert bidrag til julehjælpen, så endnu flere familier kan gå julen i møde med glæde frem for gru og forventning frem for frygt. Hjælp os at hjælpe. På forhånd tak og glædelig jul.

Vi er meget taknemlige for ethvert bidrag til julehjælpen, så endnu flere familier kan gå julen i møde med glæde frem for gru og forventning frem for frygt. Hjælp os at hjælpe. På forhånd tak og glædelig jul.

Alle beløb tæller. Tusind tak for din støtte.

Har du lyst og overskud til at hjælpe andre? Bliv en del af vores fantastiske team.