Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Julehjælp

Alle har ret til at kunne holde en rigtig jul. Men et stigende antal udsatte har ikke råd. Derfor har Frelsens Hær uddelt julehjælp i over 100 år.

Andesteg, brunede kartofler, rødkål og brun sovs. Pakkekalender, mandelgave og pakker under juletræet. En traditionel dansk jul koster i omegnen af 5000 kroner. Det er for mange familier ikke et beløb, de kan hive ud af et stramt budget.

I 2017 fik vi mere end 12.000 ansøgninger, hvoraf ca. 9000 familier fik tildelt julehjælpen. Antallet har været stigende de seneste år. Især kontanthjælpsloftet har betydet en stigning i fattige familier.

Børn fra udsatte familier får, igennem julehjælpen, mulighed for at opleve en jul som deres kammerater, så de kan dele oplevelserne om julemad og gaver, i skolen eller institutionen, når juleferien er slut. Juleoplevelserne styrker selvværdet for børnene og skaber en følelse af at være en del af fællesskabet.

Frelsens Hærs Julehjælp er ikke kun en hjælp til jul

Det er ikke kun i julen, at udsatte familier har det svært. Mange har mindre end 3000 kr. om måneden at leve for. Derfor er der ikke råd til medicin og tilstrækkelig mad og tøj i dagligdagen. Man isolerer sig, har ikke gæster, deltager sjældent i sociale arrangementer væk fra hjemmet og børnene kommer ikke til fritidsaktiviteter. Julehjælpen er derfor også en udstrakt hånd og mulighed for varige forbedringer for både børn og voksne, fordi det ofte er gennem den kontakt, der skabes gennem julehjælpen, at udsatte familier får mod på at deltage i andre sociale tilbud ved Frelsens Hær.

Det eneste kriterie for at kunne modtage julehjælp, er familiens finansielle situation. Man kan søge julehjælp via en online ansøgning fra den 1. – 30. november på følgende hjemmeside www.fhjulehjælp.dk

Har du ansøgt og anmodet om Weblogin og vil se status på din ansøgning skal du ind på www.fhjulehjaelp.dk/login