Katastrofehjælp
Frelsens Hær har afdelinger i mere end 130 lande, og kan derfor have de første nødhjælpsteams fremme få timer efter en katastrofe er sket. Det redder menneskeliv. En væsentlig begivenhed i 2022 var den ødelæggende konflikt i Ukraine. Frelsens Hærs internationale udviklingsafdeling reagerede hurtigt på den presserende situation.
Selvom Frelsens Hær i Danmark fortrinsvis hjælper folk i Danmark, hjælper vi også til ved katastrofer i hele verden.
Først rykker den nationale afdeling ud, og hurtigt herefter følger et professionelt team af nødhjælpsarbejdere fra Frelsens Hærs Internationale hovedkvarter. Teamet hedder Salvation Army Emergency Services.
Når den første nødhjælp er sat ind, overtager det nationale afdeling ofte arbejdet. Det betyder, at Frelsens Hær er i området før, under og efter katastrofen indtræffer. Vi bliver og hjælper med genopbygningen og den langsigtede humanitære indsats længe efter kamerahold og journalister er taget af sted.
Vil du hjælpe os, med at hjælpe?
En væsentlig begivenhed i 2022 var den ødelæggende konflikt i Ukraine. Frelsens Hærs internationale udviklingsafdeling reagerede hurtigt på den presserende situation og indså det akutte behov for støtte og nødhjælp.
Alene i Danmark indsamlede Frelsens Hær i løbet af året imponerende 2.365.529 kroner. Midler, der gjorde stor forskel både i forbindelse med akutte behov og en vedvarende indsats blandt de berørte af krigen.
Midlerne blev eksempelvis anvendt til følgende formål:
- Humanitær flygtningeindsats i Polen, 449.000,-
- Fritidsaktiviteter for ukrainske børn med asyl i Georgien, 895.000,-
- Ukraine Respons i form af vouchers-/gavekort og andre ressourcer til ukrainske flygtninge, 225.000,-
- Logistisk hjælpeindsats i Moldova, 35.900,-
- Organisering af indkvartering af ukrainske flygtninge på Frelsens Hærs lejr, Baggersminde, 200.000,-

I erkendelse af behovet for en langsigtet nødhjælpsindsats i Ukraine faciliterede Frelsens Hærs internationale udviklingsafdeling i januar 2023 en workshop i Tjekkiets hovedstad, Prag. Her deltog nøglepersoner fra en række lande, herunder Danmark, for at opsummere indsatsen og lægge strategi.
Workshoppen banede vej for effektive og langsigtede løsninger samt en fornyet forpligtelse til at støtte krigens ofre.
Vil du hjælpe os, med at hjælpe?